За съжаление, обстановката в САЩ далеч не е спокойна. Не

...
За съжаление, обстановката в САЩ далеч не е спокойна. Не
Коментари Харесай

Какъв е профилът на протестиращите в САЩ

За страдание, ситуацията в Съединени американски щати надалеч не е спокойна. Не се следи преодоляване на обстановката, нито понижаване на митингите. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV генералният ни консул в Съединени американски щати Мая Христова по тематиката с митингите в Съединените щати.
Хората не престават да се събират и това естествено води до ескалация на напрежението, уточни Христова. Съединени американски щати е страна с демократични полезности, само че когато се стига до демонстрация на такава свирепост, Америка е разтърсена и шокирана. Наред с мирните митинги, които даже се предизвикват от управляващите, обособени групи и придвижвания употребяват обстановката, което води до принуждение и ескалация, разяснява още Христова.
Такива групи водят след себе си деструктивни дейности. За Ню Йорк броят на задържаните хора е над 700, само че тези арести не са ориентирани към спокойно протестиращите, а към вандализма.
Припомняме, че по-рано кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи, че удължава възбраната за излизане в тъмните часове на деня до 6 юни на фона на преливащите в вълнения демонстрации във връзка довелият до гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд полицейски произвол.
Градоначалникът разгласи, че възбраната за излизане по улиците от 8 вечерта до 5 сутринта ще продължи до неделя, в това число, цитира думите му AFP. Изявлението на Де Блазио идва, откакто въведеният в понеделник полицейски час от 11 вечерта не попречи на протестиращите и вандалстващите да изпотрошат и ограбят редица първокласни магазини в Манхатън.

“De Blasio resign ” crowd in New York City chants
pic.twitter.com/1uMH8jBPgo
— Daily Caller (@DailyCaller) June 3, 2020
В Ню Йорк се посегна към емблематични за града места - опожаряване отчасти на здания, вандализъм към дребни заведения, магазини. Към момента нямаме български жители, които са се обърнали към генералното консулство. Нормално е нашите жители да са обезпокоени от протичащото се, разясни още Мая Христова.
" Такъв вид ескалация на напрежение има още от убийството на Мартин Лутер Кинг. Тук има спомагателен фактор, който усилва напражението, и това е пандемията от ковид. Близо 40 млн. американци сега са безработни и това беше бушонът, който изгърмя ", разяснява и някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
По думите му има политизация на тези митинги, които минаха в ескалация, водеща до вандализъм. Според специалиста младежите в Съединени американски щати се радикализират и стават доста по-агресивни със своите дейности. Според Милен Керемедчиев левите придвижвания набират голяма мощ оттатък океана.
Според Керемедчиев Доналд Тръмп залага на тактиката посредством хората, които желаят бързо възстаноняване на реда. Керемедчиев смята, че в някои щати ще се употребява Националната армия. Според специалиста задачата на Тръмп е да раздели вандалите от спокойно протестиращите американски жители.
Междувременно трима служители на реда от български генезис са потърпевши леко при безредиците в американски градове през последното денонощие. Това оповестиха за Българска национална телевизия от Българо-американската полицейска асоциация. Нейният вицепрезидент в Чикаго, офицер Благовест Бонев, описа за конфликтите по време на митингите в Съединени американски щати и обстановката в Чикаго. По думите му българските му сътрудници са добре. Бонев счита, че напрежението в Съединени американски щати се основава от хора, които не са заинтригувани от самата идея, а го вършат за персонални облаги.

I’m not even gonna lie, this is definitely the funniest interaction I had with a group of niggas I ain’t ever met before in my life
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР