За съжаление някои често срещани навици - включително хранителни неусетно

...
За съжаление някои често срещани навици - включително хранителни неусетно
Коментари Харесай

Тези навици съсипват бъбреците ни

За страдание някои постоянно срещани привички - в това число хранителни незабелязано унищожават бъбреците ни и един ден могат съществено да компрометират здравето ни. Ето кои са те.

1. Консумацията на модифицирано месо

Към модифицираното месо се отнасят саламите, шунката и месните деликатеси. Всички те съдържат канцероген, който е доста рисков артикул за бъбреците ни.

По предписание модифицираните месни артикули изобилстват от сол и бъбреците ни би трябвало да работят по-усилено, с цел да се оправят с натрия и също да създават повече калций. На собствен ред остатъкът от калций може да способства за образуването на камъни в бъбреците.

2. Пренебрегване на високото кръвно

Високото кръвно налягане е сериозна опасност за съвсем всички органи и системи в тялото, и бъбреците не вършат изключение. Хипертонията може съществено да повреди кръвоносните съдове, които хранят бъбреците, както и самите органи.

Ето за какво е значимо да контролирате кръвното си налягане. Ако в продължение на две седмици то надвишава 130, неотложно се обърнете към доктор.

3. Тютюнопушене

Проучване открива, че отказването от тютюнопушенето понижава риска от бъбречно-клетъчен карцином (най -честата форма на рак на бъбреците при възрастни) с 40 %. Освен това пушенето може да повреди кръвоносните съдове и да усили риска от високо кръвно налягане.

4. Консумацията на малко вода

Повечето от нас се нуждаят от два литра вода всеки ден, само че даже и изпиването на 1,5 литра е обикновено.

Но банкет под това количество води до неспособност за тялото да управлява равнищата на натрий, както и да поддържа естествени равнища на кръвното налягане. 

5. Прекомерна приложимост на болкоуспокояващи

Много противовъзпалителни медикаменти, изключително тези, съдържащи аспирин и ибупрофен, понижават притока на кръв към бъбреците, което може да докара до кисти. Ето за какво си коства да приемате тези медикаменти единствено съгласно напътствията на доктор и в случай че имате увреждане на бъбреците, тогава изцяло да се откажете от приема им.

6. Лечение с „ национални “ средства
Самолечението с лечебни растения може да бъде също толкоз рисково, колкото приемането на медикаменти без лекарско наставление. Много „ билки “ съдържат субстанции, които могат съществено да повлияят на положението и функционалността на нашето тяло - в това число и на бъбреците. Ето за какво, в случай че предпочитате да се лекувате по национални способи, несъмнено би било добре да се консултирате с доктор или най-малко с фармацевт.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика или самолечение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР