За съжаление, не всички хора могат да нарекат детството си

...
За съжаление, не всички хора могат да нарекат детството си
Коментари Харесай

10 навика, които издават, че сте израснали в бедно семейство

За страдание, не всички хора могат да нарекат детството си безоблачно, написа profit.bg. Някои от тях имат проблеми със фамилиите си, други - със своите връстници или с пари.

И даже в случай че финансовите усложнения на родителите им са краткотрайни, споменът за тези времена остава вечно.

От Bright Side показват кои привички, осъзнати или не, разкриват, че човек е израснал в оскъдно семейство.

Тревоги за храната

Постоянните терзания за храната са един от отличителните маркери, които демонстрират, че едно семейство е имало проблеми с парите. В резултат на това хората, израснали в сходна среда, се борят с наднормено тегло, изхвърлят храна или се хранят нездравословно.

Без екстра покупки

Хората, израснали в небогати фамилии, постоянно са подложени на доста стрес, когато вършат покупки, които не са директно свързани с оцеляването им. Често това са хора, които ползват правилото за забавено извършване на покупки, съгласно което би трябвало да изчакате няколко дни, преди да купите нещо, с цел да прецените дали към момента го желаете.



Работа за стотинки

Ирационалният боязън от загубата на работа е характерен за хора, които още от детството си знаят, че не можеш да оцелееш без постоянен приход, колкото и дребен да е той.

Вяра в чудеса

Хората, които в никакъв случай не са имали проблем с парите, се отнасят към хазарта и лотариите като към развлечение. Разбира се, те също са удовлетворени от облагите и разочаровани от неуспехите. Но единствено тези, които в действителност са имали потребност от пари, схващат разликата сред пристрастеност и вяра за знамение.

Направи си самичък

Можете да идентифицирате човек, който е израснал в беднотия, по това какъв брой разнообразни неща може да прави самичък. Смяна на брави, коригиране на течащи кранове, осъществяване на поправки, подкастряне пред огледалото. И даже да не страда от липса на пари в сегашния живот, тези привички не изчезват.

Нищо на боклука

Хората, които знаят цената на парите, рядко изхвърлят нещо и се пробват да удължат живота на предметите по всевъзможен вероятен метод. Ако облеклата им към този момент не са подобаващи за носене на открито, те могат да бъдат превърнати в домашни облекла. След това се режат и вършат на парцали за разчистване. А парцалите могат се трансфорат в ленти за разработване на други предмети.

Губене на време вместо на пари

Една от най-отличителните черти на бедността е да считаме, че парите са по-ценни от времето. В резултат на това хората замръзват на автобусна спирка, вместо да извикат такси, прекарват часове в търсене на евтини артикули, промоции и отстъпки, както и цели уикенди в кухнята, пробвайки се да спестят пари.

Плащане на вноски

Страхът от бъдещето води до това хората, които имат опция да платят цялата сума едновременно, да избират разсрочено заплащане или заем. Дори в последна сметка да похарчат повече, сумата, разграничена на няколко елементи, им наподобява по-малко плашеща от цялостната цена на продукта или услугата.



Самолечение

Хората, които живеят в беднотия, считат, че здравето им е по-малко скъп запас от парите. Те постоянно имат проблеми със зъбите, тъй като психически не са в положение да похарчат „ толкоз доста пари “ за ортодонт.

Без скъпи дарове

Очаквате неприятна изненада във всяка обстановка, постоянно оставате нащрек и не се доверявате на никого - това са привички, образувани от неприятно минало. Това включва и безспорната неспособност за приемане на дарове, изключително скъпи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР