За съжаление не съществува златно“ правило, което е универсално и

...
За съжаление не съществува златно“ правило, което е универсално и
Коментари Харесай

Тайната за отслабване на всяка нация

За страдание не съществува „ златно “ предписание, което е универсално и оказва помощ за намаляване. Всички сме разнообразни. Това, което при едни води до намаляване, може да не проработи при други. При някои хора наднорменото тегло е генетично заложено, при други то се дължи на хронични болести, а при трети на възрастта. Но не са за занемаряване и някои географски фактори, които оказват въздействие върху метода ни на живот.
Различните народи се борят със затлъстяването по собствен метод, разчитайки на вековни обичаи. Със сигурност ще ви е забавно да разберете кои са те.
Германия: изобилна закуска
Германците следват златното предписание „ закусвай самичък “. Страната се оправя доста добре с ограничение на затлъстяването, регистрират данните на СЗО. Много диетолози изцяло поддържат немския метод. 
Питателната закуска, изобилстващи от витаминозни храни, ще даде на тялото ви заряд на сила и жизнеспособност. По този метод могат да бъдат избегнати спонтанните закуски и преяждането.
Но експертите не могат да реализират единодушие по въпроса за състава на самата закуска. Някои предлагат потреблението на протеини, зеленчуци и здравословни мазнини заран. Германците са на мнение, че комплицираните въглехидрати би трябвало да наситят тялото с потребни субстанции. Тяхната закуска включва зърнени храни, пълнозърнести препечени филийки, плодове и зеленчуци. 
Тайланд: пикантна храна
Жителите на безоблачен Тайланд са класирани на 140 място по затлъстяване в класацията на СЗО. И всичко това, тъй като тайландците просто обожават пикантната храна. Те прибавят подправки към всички ястия. Особена респект отдават на лютите чушки. Те съдържат вещество, наречено капсаицин. Това съединяване усъвършенства метаболитните процеси в организма и понижава вероятността от затлъстяване.
Полша: домашно приготвена храна
 Пет аргументи, заради които не можете да отслабнете Пет аргументи, заради които не можете да отслабнете
Повечето хора (и главно жените) желаят да са слаби и стройни, с цел да се харесат на другите или да се усещат по-здрави и мощни, само че имат...
Модата на заведенията за бързо хранене към момента не е достигнала до поляците. Според статистиката единствено 5% от полските фамилии харчат пари за храна отвън дома. 
Турция: обич към чая
Висококалоричните храни и сладкиши са на особена респект в Турция. Освен това турците не са привикнали да се движат доста. Консумацията на другите типове чай е повода те да останат в края на втората десетка от класацията на СЗО. Флавоноидите и антиоксидантите, открити в листата на черния и зеления чай, оказват помощ на тялото да изхвърли токсините. Кофеинът, съдържащ се в тях, енергизира и усъвършенства метаболизма.
Унгария: маринована храна
В Унгария обстановката със затлъстяването е по-добра, в сравнение с в Съединени американски щати, Австралия и Англия. И всичко това се дължи на любовта на унгарците към мариновани зеленчуци. Оцетът, който се съдържа в киселите краставички, оказва удобен резултат върху кръвното налягане. Освен това той намалява равнищата на кръвната захар. Киселата течност понижава апетита и оказва помощ в борбата с наднорменото тегло.
 Топ диетолог сподели кои са най-честите неточности при опитите за намаляване Топ диетолог сподели кои са най-честите неточности при опитите за намаляване
Австралийската диетоложка Лора Форд обори три мита за отслабването и здравословното хранене, препоръките й са представени от Daily Mail. 1....
Мексико: изобилен обяд
Жителите на Мексико залагат на изобилен обяд. Този табиет им разрешава да управляват дейно глада си през останалата част от деня и да се оправят с него благодарение на лека храна. И това е вярно, защото вечер работата на храносмилателната система се забавя. Също по този начин, сходно на тайландците, мексиканците обичат пикантна храна. Тези два фактора са повода мексиканците да изостават доста от своите американски съседи във връзка с затлъстяването.
Исландия: морски блага
В Исландия в действителност има малко хора с наднормено тегло. И всичко това се дължи на обстоятелството, че исландците обичат да употребяват морски блага. В менюто им участват сьомга и риба звук, които съдържат мононенаситени мастни киселини. Те оказват удобен резултат върху сърдечно-съдовата система и понижават равнището на " неприятния " холестерол. Също по този начин, омега-3 съединенията понижават възпалението в тялото и  предизвикват отслабването.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР