За съжаление не. И по този въпрос отдавна вече няма

...
За съжаление не. И по този въпрос отдавна вече няма
Коментари Харесай

Може ли тоникът да лекува коронавируса

За страдание не. И по този въпрос от дълго време към този момент няма две отзиви, тъй че по-добре запасете горчивата газирана вода за коктейлите си.

В последно време, до момента в който пандемията от COVID-19 опустошава света, митовете и псевдонаучните препоръки не престават да заливат обществените медии.

Последната тъпа концепция? Газираната напитка "тоник " може да помогне в битката с ковид.

Ето по какъв начин се появи слухът: тази газирана напитка съдържа дребни количества хинин, дестилат от дървесна кора, който има лечебни свойства. Използва се най-много за лекуване на малария, само че и при други заболявания, а, както е известно известно у нас, за събаряне на висока температура.

В последно време хининът претърпява подем, защото лекарство, химически обвързвано с него, наречено хидроксихлорохин, се употребява в клинични тествания и към този момент се предписва и в Европа като евентуално лекуване на ковид.

Естествено доста хора се втурнаха да се запасяват с тоник.

И въпреки още никой да не може да даде безапелационен отговор дали хидроксихлорохинът работи против COVID-19 или не, едно нещо, с което всички специалисти са съгласни е, че съдържащият хинин тоник не е лекарство.

Можете да купите колкото си желаете бутилки с тоник и отново няма да имате задоволително за лекуване на малария или COVID-19, споделя доктор Адам Бърман, медицински токсиколог и доктор в незабавното поделение на болница в Ню Йорк.

В исторически проект в тонизиращата газирана вода е бил употребен повече хинин. Когато моряците идват до концепцията за коктейла от джина и тоник при започване на 19 век, те го вършат, тъй като прибавянето на джин към техния горчив, лековит тоник - примес от хинин и вода - го прави по-приятен.

Но „ хининът в тоника през днешния ден е с нищожно количество “, споделя Бърман. „ И лекарството, което се тества - хидроксихлорохин, не е хинин. Това е братовчед на хинина. В едно и също семейство са, само че не са едно и също ", безапелационен е лекарят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР