За съжаление, най-тежките обиди често ни биват нанасяни от най-близките

...
За съжаление, най-тежките обиди често ни биват нанасяни от най-близките
Коментари Харесай

Обидите, които децата никога не прощават на родителите си

За страдание, най-тежките обиди постоянно ни биват нанасяни от най-близките ни хора. Според психолозите, децата не не помнят множеството обиди на своите родители до края на живота си.

Най-честата причина за възмущение на към този момент порасналите деца към техните родители – неумение или отвращение за вземане предвид с мнението на детето, неуважително отношение, презрителни и унизителни забележки.

„ Никога не знаеш какво искаш! “, „ Ще правиш, каквото ти споделям! “ – такива изявления на родителите порасналите деца помнят дълги години.

Несправедливост

Нищо не „ боли “ толкоз мощно, колкото несправедливата преценка или решение на обичан човек. За страдание, родителите постоянно незаслужено осъждат децата си за техните действия , даже когато те не са ги направили. Такова отвращение по отношение на родителите може да се запази в съзнанието на порасналото към този момент дете през остатъка от живота му.

Предателството

Това, което множеството деца в никакъв случай не могат да не помнят е измяната на непосредствен човек – родител или родственик.

Неспазено заричане, разкриването на най-съкровените секрети на детето пред други хора, предпочитане на непознатите ползи пред неговите – такива действия на непосредствен възрастен чове к оказват мощно негативно влияние върху детето и на неговото отношение към личните му родители.

Безразличие

„ Прави, каквото искаш, все ми е едно “ – такова родителско отношение наскърбява децата не по-малко от непрекъснатите забрани и санкции. Равнодушното, надменно отношение на родителите към личното им дете може да стане причина за тежка психическа контузия, която да остави отпечатък върху целия му предстоящ живот.

Сравнение с други деца

Най-силно родителите раняват душeвността на децата си като ги съпоставят с техни братя, сестри или другари. Особено, в случай че сравнението не е в интерес на детето, чиито качества се съпоставят.

Лъжата

Много постоянно родителите заблуждават децата си с най-хубави планове – да скрият от тях някои неприятни и печални обстоятелства или да ги предпазят от случили се травматични събития или от появила се извънредно тревожна информация.

Въпреки това, една такава неистина, даже и с най-хубави планове, може след това да стане причина за съществено отвращение на детето във връзка с родителите.

„ Аз нямам доверие в теб! “

Доста постоянно родителите, даже и тези, които доста обичат децата си, позволяват голяма неточност, като непрестанно показват, че не имат вяра във опциите на рожбата си.

“Остави това, аз ще го направя по-добре! “, „ При теб все нищо не се получава! “ , „ На кой ще му е необходим подобен негодник като теб! “ – сходни изявления на родителите могат вечно да останат в съзнанието на детето, както и съществено да повлияят на неговото развиване и даже да му попречат да реализира триумф.

Причините, едно дете да усеща засегнатост по отношение на родителите, могат да бъдат извънредно доста.

Част от отправените обиди се не помнят доста бързо , без да оставят никаква диря. Но част от тях се помнят доста дълго, даже е изцяло допустимо и до края на живота и могат да станат причина за непрекъснати спорове сред родителите и децата. Затова е доста значимо родителите да се пробват да плануват по какъв начин техните дейности, страсти и думи или тяхната липса, биха могли да се отразят съществено върху живота на детето и да станат причина то да се усеща негодувания по отношение на тях дълги години.

Инфо: www.lechenie.net

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР