За съжаление коронавирусът може да оцелее сред свежи продукти в

...
За съжаление коронавирусът може да оцелее сред свежи продукти в
Коментари Харесай

Експерт: Мийте плодовете и зеленчуците със сапун

За страдание коронавирусът може да оцелее измежду свежи артикули в супермаркета, както и всяка друга повърхнина.
Според проф. Тимъти Нюсъм – вирусолог в университета в Сидни, всяка повърхнина е рискова, когато става въпрос за COVID-19. Клиентите на супермаркетите би трябвало да бъдат изключително деликатни, когато купуват насипни плодове и зеленчуци от магазина, написа „ Дейли мейл “.
Когато пазарувате през седмицата, би трябвало да сте изключително внимателни на щандовете за плодове и зеленчуци, които евентуално други хора преди вас са пипали и прибирали назад.
Не би трябвало да забравяме, че всяка повърхнина е евентуално нечиста, предизвестява ученият.
Той обърна внимание, че този въпрос не се преглежда като евентуално висок риск заради отсъствието на контакт с други хора, само че без значение от това следва да бъдем деликатни, съобщи БГНЕС.
Естествено, не всяко авокадо би могло да се ревизира за ковид по повърхността, само че всичко, до което хората се допират, съставлява евентуален проблем.
Нюсъм поучава чиновниците в магазините, които би трябвало да събират плодовете и зеленчуците и да ги слагат назад по местата им, наложително да вършат това с защитни средства.
Успокояващото е, че множеството от тях работят с ръкавици и употребяват дезинфектантни.
Най-добрият метод за отбрана е плодовете и зеленчуците да се измият със сапун незабавно, откакто бъдат донесени у дома, а не да се разчита на високата температура при готвене, която ще убие вируса.
„ Измийте ги с топла вода и сапун, тъкмо както вършиме с ръцете си “, поучава Тимъти Нюсъм.
Лекар: Педиатрите не схващат възбраната за излизане на децата на открито
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР