За съжаление китайските власти не са разрешили той да тръгне

...
За съжаление китайските власти не са разрешили той да тръгне
Коментари Харесай

Трагедия: Боян Петров Загина В Хималаите, Но Вижте Какво Застигна Българския Алпинист Атанас Скатов

За страдание китайските управляващи не са разрешили той да тръгне без шерп.

Мерките за сигурност са засилени, извънредно съществени и те са безапелационни, че без шерп няма да позволен планинар до върха.

" Базовият лагер е изцяло празен, защото всички алпинисти са към този момент по горните лагери. Цял ден върша опити да намеря шерп на място, само че блъскам на камък. Накрая се е откри един, който ми изиска 10 000 $ - сума, с която не разполагам.

При това състояние се постанова да си потегли от Тибет. Много желаех да кача връх Еверест още един път с посвещение и този път без О2. Познавам маршрута и съм добре аклиматизиран. Гледам го против мен, времето е прелестно към този момент няколко дни и още няколко ще е уместно за качване. Направих всичко,което зависеше от мен, пробвах всевъзможни разновидности, само че управляващите в Тибет са непреклонни. Утре заран би трябвало да напусна лагера и да хвърча за Катманду. Съжалявам доста ", сподели българският планинар, представен от Българска национална телевизия.

Очаква се Скатов да дойде в България след няколко дни.

На 13 май той реализира нанагорнище на връг Чо Ойо като част от плана му за нанагорнище на 14-е осемхилядника на планетата без консумация на животинска храна.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР