За съжаление, картината не се променя - предимно младите хора

...
За съжаление, картината не се променя - предимно младите хора
Коментари Харесай

Младите шофьори винаги са изложени на по-висок риск

За страдание, картината не се трансформира - най-вече младежите са изложени на по-висок риск на пътя - изключително като начинаещи водачи. Четири фактора преобладават в пътнотранспортните катастрофи на младите водачи мъже, шофиране на кола или мотоциклет прекомерно бързо и евентуално в нетрезво положение.

Според института IHME към Университета на Вашингтон, към 175 000 души на възраст сред 15 и 24 години са починали по пътищата по света през 2019 година „ За всички участващи това би трябвало да бъде безпогрешната заповед за предприемане на всички вероятни контрамерки “, сподели Ян Фелауер, ръководещ шеф на Dekra Automobil GmbH, при представянето на отчета за пътната сигурност на Dekra за 2022 година „ Мобилност на младежите “.

Сред високорисковите начинаещи водачи главните проблематични фактори са липса на опит, несъразмерна убеденост, непълен надзор над транспортното средство, лимитирано разбиране на риска и разпръскване, да вземем за пример посредством потреблението на цифрови медии и въздействието на алкохол или опиати.

"Издържането на шофьорски изпит не би трябвало да се пояснява като това, че към този момент сте добър водач и не би трябвало да учите нищо друго. Обикновено е тъкмо противоположното " - акцентира Фелауер - „ Дори след шофьорския изпит е нужна непрекъсната процедура в придвижването по пътищата – същото като при проучване на нов спорт. “

Тъй като младите водачи постоянно ръководят по-стари транспортни средства, периодическите инспекции на транспортните средства също се оказват централен детайл от пътната сигурност. Като предписание по-старите коли имат обилни недостатъци доста по-често и съставляват по-голям риск от произшествия, в сравнение с при по-младите транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР