“За съжаление, инцидентът със загиналите полицаи в Бургас е една

...
“За съжаление, инцидентът със загиналите полицаи в Бургас е една
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Пълно ликвидиране на каналджийството чрез съвместни екипи на МВР и ДАНС!

“За страдание, случаят със починалите служители на реда в Бургас е една злокобна илюстрация на безсилието на страната към този момент доста години да се оправи с каналджийството и с корупцията в системата на Министерство на вътрешните работи. И с разхищението на държавни средства, тъй като построяването на така наречен защитно оборудване по границата се трансформира в едно от най-скъпите инфраструктурни уреди изобщо в историята на страната. Там бяха изхарчени близо 200 млн. лева, с цел да бъде през днешния ден то в този си тип и да разрешава безпрепядственото навлизане на големи групи от мигранти на територията ни. ”

Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването “Денят On Air ” по Bulgaria On Air.

По неговите думи страната би трябвало да активизира всичките си старания за решаването на мигрантския въпрос, в това число и включването на армията в защитата на границата. “Преди две Народни събрания беше изчислено, че към 4.2 млн. лева на месец би коствало разполагане на 1 050 дущи персонален състав и 145 единици техника. Беше преценено, че това е задоволително да бъде арестуван и един по-сериозен мигрантски напън ”, напомни Зафиров.

Той акцентира, че не инцидентно в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия е записано цялостно очистване на каналджийството в страната посредством основаване на взаимни екипи от Министерство на вътрешните работи и ДАНС в партньорство с специфичните служби от Европейски Съюз.

“Не би трябвало да се позволява да стане подобен случай, с цел да се засилва страната и да покаже, че има воля да се оправи с този проблем. Няма да стане без разрушение на схемите и без бъркане в раната. Сега се дава пояснение, че казусът е на приблизително равнище, само че без съществени подкрепи този канал не може да съществува ”, изясни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

“Елементарната сметка демонстрира, че една трета от нужните ни количества от газ просто няма от кое място другаде да дойдат на този стадий, тъй че няма нищо по-логично да се обърнем към “Газпром ”. Тук не би трябвало да има геополитика, а отбрана на националните ползи и отбрана на бизнеса, тъй като, в случай че желаеме да имаме обществена политика, за каквато от Българска социалистическа партия пледираме, би трябвало да имаме работещ бизнес ”, разяснява Атанас Зафиров по отношение на подновяването на договарянията за импорт на съветски газ.

“Ще водим положителна акция със мощни послания. Основен акцент ще бъдат нашите достижения, които постигнахме като участници в това ръководство, главно в обществения веткор. И това, което не успяхме да свършим, само че сме заложили в нашата стратегия ”, сподели още той.

Зафиров видя в предлагането за референдум на Слави Трифонов за президентска република едно изтощение, подбудено от това, че най-вероятно “Има подобен народ ” няма да влязат в Народното събрание. “Поведението на Има Такъв Народ в последните три Народното събрание следваше логиката на рушенето, а в този момент това прозвуча и в изявлението на господин Трифонов. В момента би трябвало да приказваме за строеж, не за рушене. Такъв референдум би бил и противоконституционен ”, посочи социалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР