За съжаление, имаме много церемониалност, много пищност, уж много взети

...
За съжаление, имаме много церемониалност, много пищност, уж много взети
Коментари Харесай

Политическият амбалаж, който се мести от едно място на друго, не носи значими ползи на гражданите



" За страдание, имаме доста тържественост, доста помпозност, сякаш доста взети ограничения - до следващия случай. Вземането на ограничения обаче не се възприема като съществени ограничения, а по-скоро като „ Дайте да създадем нещо, пък по-късно хората ще не помнят “. Това сподели в предаването " 12+3 " икономистът проф. Боян Дуранкев, който разяснява обстановката след тежката злополука с доста жертви край Своге и я прегледа в по-широк подтекст. " Това не е проблем единствено на президент, министър-председател, министри, а проблем, в случай че щете, и на обособения водач, който кара остаряло трабантче или нещо друго. Тоест, опираме до фразата, която преди време звучеше доста добре: „ Икономиката, глупако! “, само че към този момент и „ Културата, глупако! “, уточни Дуранкев.

Той обърна внимание върху неналичието " на съгласуваност, на морал, на просвета в ръководещите " и върху назначенията, " които се местят като стъклен амбалаж от едно място на друго ":  " Все едно са хора, които могат да решат проблеми на европредседателството, по-късно на пътищата, по-късно, в случай че щете, на защитата. Въобще този политически амбалаж, който се мести из България и не донася положителни, значими изгоди на българските жители. "

При 200-300 партии, придвижвания и неправителствени организации наподобява, че България е затрупана с фрагменти, само че филтърът, фунията, през която положителните фрагменти следим, че изтичат, това е Терминал 2, това е Калотина, безапелационен бе икономистът. Според него, не трябва да преглеждаме и възприемаме корупцията единствено като рушвет. Широкото схващане е разруха на стандарти, разпад на обществото, акцентира Дуранкев: „ Най-неприятното е, че това води до цялостна бездейност, до обезсърчение, до негласуване и, надлежно, до една фантазия на всеки българин децата му да се уреждат в чужбина, с цел да не следят повече това, което става тук, защото не се чака положително развиване. “

Своге не е Кемниц, където хиляди хора се стекоха на митинги, регистрира още проф. Дуранкев7

" Всеки схваща, че отговорността 51% сигурно ще се стовари върху плещите на елементарния водач. Логиката на парите е ясна - в стопанска система като българската, и то освен по директната верига на финансите, само че и по косвената верига - тези, които разпореждат поръчките, които дават фондовете, които по-късно управляват осъществяването - толкоз е дълга и разпростряна веригата на отговорностите, че в края на краищата някой просто ще направи знамение в случай че стигне до точния отговор кой е отговорен за това. "  
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР