За съжаление, има решения на Конституционния съд, които са изцяло

...
За съжаление, има решения на Конституционния съд, които са изцяло
Коментари Харесай

Румен Ненков: Има решения на КС, които за изцяло политически

За страдание, има решения на Конституционния съд, които са напълно политически. Такива образци за решенията за Истанбулската спогодба и по делото " Пеевски ". Това разяснява в утринния блок на bTV бившият парламентарен арбитър Румен Ненков.

Начина, по който се е водило делото за Истанбулската спогодба, съгласно него поражда съществени подозрения за това, че има политическо въздействие.

„ Същото беше и по делото „ Пеевски ”. Нямам никакво неприятно отношение към него, нито му познавам бизнеса. Знам единствено едно – депутат, който и за един момент изпадне в несъответственост и тази несъответственост не е министър, не може повече да се върне в Народното събрание. Това написа в българската Конституция ”, каза Румен Ненков.

„ Никога не съм бил политически подвластен ”, акцентира той. „ Искаха да ме изкарат около специалността на огромния ми наследник, който е народен представител от ГЕРБ ”, сподели Румен Ненков и посочи, че е табу двамата да приказват за политика. „ Никога момчето не е казвало: „ Абе, тате, виж това дело ”(...) Майка му работеше в общината, когато кмет беше Бойко Борисов и той тогава в действителност го е харесал. Предполагам, че това е било ”, разяснява още той.

„ Има доста решения, в които съм дал своя вот срещу законодателни актове на ГЕРБ ”, посочи някогашният парламентарен арбитър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР