За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията

...
За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията
Коментари Харесай

Маринов: Има опити за настройване на обществеността срещу действията на полицията и прокуратурата

За страдание има опити за конфигуриране на обществеността против дейностите на полицията и прокуратурата по време на акцията против кабелните оператори. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти във Варна, предаде  " Фокус ".

Според него е имало обвинявания, че надали не в резултат на акцията е спряна доставката на интернет.

" Нашите дейности са ориентирани единствено към апаратурата и техниката, която разрешава лъчение на телевизионни стратегии, без да има нужния лиценз. По отношение на доставката на интернет това си и решение на самите оператори и жителите би трябвало да потърсят тях. Ние, българите, не сме привикнали да ценим авторските права, само че това е бъдещето и мисля, че жителите, когато купуват дадена услуга, би трябвало да мислят и за това дали тя е законно предоставена. Защото доста малко се замисляме за това нещо ", разяснява министърът на вътрешните работи.

Той добави, че задачата на акцията не е била да изненада компаниите, а предварителна защита във връзка с всички тези, които не се насочват към съблюдаване на закона и по тази причина тя ще продължи. Според Младен Маринов пиратството нарушава доста съществено имиджа на страната в международен мащаб и води до съществени вреди на бюджета. " Заради операторите, които не заплащат налози и лицензии, няма приходи в бюджета, а услугата жителите си я заплащат ", посочи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР