За съжаление и вторият мач с българско участие на DIEMA

...
За съжаление и вторият мач с българско участие на DIEMA
Коментари Харесай

И Лазаров отпадна в София след достойна трисетова битка

За страдание и вторият мач с българско присъединяване на DIEMA XTRA Sofia Open приключи с проваляне в три сета. След като Александър Лазов позволи поврат против Мирза Башич, за жалост същото споделя и четвъртата ракета на България Александър Лазаров, който отпадна от квалификациите след 7:6(3), 5:7, 1:6.

Двубоят опълчи тенисисти с разлика в ранглистата от над 600 места, само че в показаното на корта на „ Арена Армеец “ разлика сред №136 Оте и №751 Лазаров съвсем нямаше. В огромния елементи от дуела българинът бе по-агресивният, а мощните му удари от дъното на корта още веднъж загатнаха за капацитета, който има. В няколко основни момента във втория и третия сет обаче по-големият опит на противника си сподели думата и в последна сметка Оте съумя да надделее.

Така българското присъединяване в квалификациите завърши, само че хубавата вест е, че то продължава в главната скица с тримата ни представители Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев.

Лазаров стартира мача с отлично самочувствие и убеденост в личните благоприятни условия, а това докара до пробив още в първия гейм, последван от гейм на 0 за затвърждаване. В четвъртия гейм Лазаров избави първата точка за пробив пред противника, а това се случи и в осмия гейм, след който българинът поведе с 5:3. При 5:4 международният №751 сервираше за сета, само че в този миг нервите изиграха своята роля, неналичието на първи сервис и непредизвиканите неточности от форхенд повлияха и Оте върна пробива.

Така се стигна до тайбрек, в който Лазаров още веднъж заигра солидно, а противникът му наподобява по-нервният на корта, вследствие на което частта отиде на сметката на българина след удобно 7:3.

За жал обаче 20-годишният ни гений не съумя да придвижи прелестния свършек на първия сет и във втория. Той стартира с пробив на противника, който в идващите три сервис гейма бе във вихъра си, сервисът влизаше и Лазаров не успяваше да вземе нито едно разиграване. Нов пробив за 5:2 направиха нещата още по-тежки. Българинът обаче нямаше желание да предава елементарно сета. Алекс заигра доста нападателно, само че в това време точно до момента в който Оте зачести грешките и резултатът бе връщане на единия от двата пробива, спасявайки и два сетбола в хода на гейма. При 5:4 Оте още веднъж сервираше за сета, само че на няколко пъти бе прелестно разминат на мрежата и небрежно резултатът стана 5:5.

Лазаров имаше късмет да се приближи до триумфа, само че на собствен ред изигра доста слаб сервис гейм, в който нищо не се получаваше и Оте поведе с 6:5. Лазаров имаше шанса още веднъж да изравни, само че немският му противник отрази два брейкбола, след което осъществя четвъртия си сетбол, с цел да вкара дуела в трета решителна част.

Тя стартира с два бързи сервис гейма за сервиращите, след което последваха два маратонски. В тях обаче германецът бе този, който реализира пробив за 2:1, откакто му бяха нужни пет брейкбола.

В идващия гейм Алекс имаше точка за рибрейк, само че противоречива топка на линията оказа помощ на германеца да поведе с 3:1. Ситуацията стана още по-тежка след втория пробив за 4:1, който също бе вкоренен след следващия оспорван гейм. Още един пробив пък постави завършек на дуела след 6:1 за Оте в третия сет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР