За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни

...
За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни
Коментари Харесай

68 катастрофи с двама загинали и 98 пострадали по празниците

За страдание и тези празнични дни не минаха без пътни произшествия. Катастрофите са общо 68, при които има 98 потърпевши и двама починали. Други шестима души са с заплаха за живота. Това съобщи основен контрольор Илия Георгиев от Пътна полиция по отношение на пътната конюнктура и безвредното пътешестване в последните от празничните дни.

Въпреки че много хора са предпочели да слеят празничните дни до Гергьовден на 6 май, през днешния ден към този момент се регистрира съществено натоварване на пътния трафик. На автомагистрала " Хемус " в региона на тунел " Витиня " колоната от коли е към 2 км, оповестиха от ОДМВР - София. С цел облекчение на трафика екипи на ОДМВР следено пропущат колите през тунела и по остарелия път за София.

От 14:00 до 20:00 часа още веднъж ще бъде годна и възбраната за придвижване на тежкотоварните коли над 12 тона по основните пътища и автомагистралите, като през първия от почивните дни са глобени двама водачи за нарушаването ѝ.

" Съвместно с АПИ има основана краткотрайна организация на придвижването по автомагистралите. Призовавам всички водачи да съблюдават рестриктивните мерки и разпоредбите, както и да извършват разпорежданията на контролните органи. Имаме установени случаи на водачи, които нарушават възбраната за придвижване в спешната лента. Те са към 10 “, акцентира основен контрольор Георгиев и напомни, че санкцията за това нарушаване е 1000 лева,а шофьорската брошура се лишава за 3 месеца.

Най-голямо натоварване се чака на входно-изходните артерии на София и другите огромни градове, както и на автомагистралите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР