За съжаление хората не спазиха съветите на метеоролозите да не

...
За съжаление хората не спазиха съветите на метеоролозите да не
Коментари Харесай

Над 980 повиквания в Спешна помощ през уикенда в София

За страдание хората не съблюдаваха препоръките на метеоролозите да не излизат в горещото време. Увеличиха се много колабиралите хора на улицата. Това сподели за „ Фокус “ представителят на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) Катя Сунгарска.

„ През събота и неделя има получени малко над 980 повиквания. Най-честото повикване беше за стенокардии, за нараснало кръвно налягане, болки в сърдечната област. Имахме и много колабирали хора поради жегата, изключително в съботния ден “, уточни Сунгарска.

„ Призовавахме в събота и неделя да се понижи алкохолът или да се спре, не е толкоз ужасно да не се пие 24 часа, само че имахме и много повиквания за алкохолно опиянени. През нощта на събота против неделя имахме над 17 случая за алкохолно опиянени, което е пъклен доста за едно нощно дежурство “, добави тя.

По думите ѝ високите температури способстват за това положение, защото по този начин или другояче организмът е в стрес от жегата, пробва се да се активизира, с цел да преодолее рисковата обстановка и когато се постави и алкохол и то в по-големи количества, към този момент става рисково и за живота.

„ Идва захлаждане, само че казусът е, че като толкоз внезапно се трансформира температурата и има дъждове и стихии, внезапно се трансформира и атмосферното налягане, което повлиява на хората, изключително хронично болните. Увеличават се недоволствата на хората, които имат хронични сърдечно-съдови проблеми “, сподели Сунгурска.

Тя заяви, че през миналото денонощие няма сигнали за потърпевши от дъждовете и градушките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР