За съжаление една тема, която се обсъжда под сурдинка във

...
За съжаление една тема, която се обсъжда под сурдинка във
Коментари Харесай

Демократична България-Варна осъжда натиска върху журналисти

За страдание една тематика, която се разисква под сурдинка във варненската общност през последната седмица, ни напомни безмилостно за какво сме на 111-то място по независимост на словото в света. Варненската журналистка Елена Кирова, създател и водещ на предаването „ Посоки.eu “ в телевизия „ Черно море “, единствена на територията на града, се осмели да зададе директно въпроси на Иван Портних по отношение на абсурда в Хайфа и цената на бул. “Левски “ по времето, когато Портних към момента е претендент за кмет и отговорът на тези въпроси би могъл да промени гласуването, написа nakratko.bg.

``
реклама

Няколкото неуместни въпроса доведоха до събаряне на предаването от ефира на телевизия “Черно Море ”, прекъсване на излъчването му по ТВ „ България он еър “, и финансово наказване на водещата под формата на двойно понижаване на възнаграждението й, в резултат на което тя напуща.

Демократична България - Варна се афишира изрично срещу всевъзможни опити за задръстване на устите на публицисти със закани и санкции. Ние считаме, че българското общество заплаща прекомерно висока цена за мълчанието си, за мълчанието на Четвъртата си власт. Общество, което тихомълком следи по какъв начин ръководещите могат да създадат всичко, тъй като се усещат безнаказани, е общество, което ще следи безмълвно и личното си заравяне. Ние считаме, че на мълчанието би трябвало да бъде комплициран край. На медийния комфорт на кметове, регионални шефове и министри би трябвало да бъде комплициран край. Господа ръководещи, българите не съществуват като статисти във кино лентата ви, а медиите не са тук, с цел да вършат живота ви елементарен.

Ние, от Демократична България-Варна, призоваваме варненци да търсят истината! Да пишат във Facebook страниците на варненските медии и да упорстват да четат същински вести и разбори, а не бюлетина, спуснат от пресцентъра на партията-майка.

Нека защитим медиите си от статуквото, като не им позволим да се трансфорат в негов обслужващ личен състав. Варна има потребност от своите медии, Варна има чудесни публицисти. Професионални гласове и пера. Нека им покажем, че желаеме да чуем (прочетем) това, което те имат да кажат и да ги освободим от тежкото безмълвие, което им се постанова по един или различен метод. Благодарим на Елена Кирова, че ни сподели, че този глас е там и чака да бъде чут!

Варненци, бъдете дейни! Бъдете дейни в желанието си да научавате истината, да защитавате ползите си и правилата на демокрацията! 30 години по-късно ние имаме потребност всички да осъзнаят, че смяната се прави от нас. От всички нас. Бъдете дейни!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР