За съжаление е въпрос на дни Украйна да падне, но

...
За съжаление е въпрос на дни Украйна да падне, но
Коментари Харесай

Кирил Петков: Въпрос на дни е Украйна да падне

За страдание е въпрос на дни Украйна да падне, само че Европейски Съюз няма да допусне експанзията на Русия да остане ненаказана – и то по метод, който да удари мощно по тези в Москва, които са взели решението за войната. Това сподели пред публицисти в Брюксел министър председателят Кирил Петков.

Той доста остро реагира на вчерашните апели на военния министър Стефан Янев „ да не размахваме картата на войната “: „ Каква карта на войната?! Унищожиха една трета от украинската войска, има гърмежи в цяла Украйна – размахват се ракети от Русия върху една самостоятелна страна! “.

Той въпреки всичко беше безапелационен, че „ няма да има боен спор „ НАТО-Русия “, тъй като към този момент Владимир Путин е заплашил с нуклеарен удар при интервенция и по тази причина ще се търси метод Кремъл да бъде разколебан посредством удар по стопанската система. Все още е допустимо Русия да бъде изключена от системата SWIFT, а Петков изрази персоналното си мнение, че и самият Владимир Путин би трябвало да понесе наказания.

Цената да не живееш в народна власт

Вчера на срещата на върха в Брюксел се е присъединил и украинският президент Зеленски: „ Каза „ Не знам дали ще ви видя още веднъж “. Наистина е стряскащо, че този човек, с който приказвам и който моли за поддръжка, може би след 48 часа няма да е жив “.

„ Млади момчета от съветска и от украинска страна умират поради един водач, който стои на една дълга маса и взема извънредно неправилни решения “, акцентира Петков, като означи, че част от съветските бойци дори не са знаели, че влизат в пердах и не са на обучение и „ това е казусът, когато не живеем в народна власт “.

Кирил Петков предизвести за „ предстояща голяма вълна “ от хибридни съветски офанзиви: „ Всички групи, които са свързани с Русия, ще бъдат задействани “.

Бензиностанция с ракети

По думите му „ Русия тотално не се интересува от това, което Европа прави “ и никой от европейските водачи не е очаквал толкоз огромно навлизане в Украйна и в следствие никой дори не е загатнал вид за по-меки наказания. Те „ ще обиден огромни браншове на съветската стопанска система, пътуването и дейните на значими хора, които са взели решението за вчерашната експанзия “.

„ Ако съм съветски предприемач, не бих стоял безучастно да виждам човек, който е мой водач, да унищожава цената на моята компания и на моите клиенти. Русия в България я мислим за доста мощна и мощна, само че нейната стопанска система е доста лимитирана. На картата на международните стопански системи е напълно мъничка – има нефт, газ и оръжия. Прилича на една бензиностанция с ракети “, означи Кирил Петков, като напомни известното съпоставяне от времената на Съюз на съветските социалистически републики.

Как ще бъде наранена България

Премиерът акцентира, че би трябвало да се откри баланс и да бъдат атакувани със наказания действително отговорните за войната, а не, да вземем за пример, елементарните руснаци, които биха желали да почиват на нашето Черноморие. Нашата страна е подкрепила „ задоволително смели наказания “, само че „ имаше страни, които желаеха ограничения, които са свързани с износа на нефт, което ние, като страна не можем да си го позволим “.

„ Трябва да разделяме съветската страна от съветските компании. В случая на „ Лукойл “ се надяваме, че ще продължат да работят със същия интензитет. Имаме увещание, че работят с цялостен интензитет “, сподели още министър-председателят. По думите му гръцката газова връзка към този момент е главен приоритет, тъй като „ би трябвало да сме подготвени за всевъзможни обстановки, в това число – ответни наказания “. Петков за следващ път акцентира, че България би трябвало да търси лични ВЕИ други възможности, с цел да бъде оптимално самостоятелна енергийно.

У нас ще дойдат европейци

По отношение на предстоящата бежанска вълна, Кирил Петков акцентира, че никой в Европа няма срещу да одобри на своя територия прогонени от спора украинци: „ Това са интелигентни и образовани хора. Има програмисти и висококвалифицирани експерти. Това не са терористи, това са европейци, на които преди малко са им взривили летището, крили са се в метрото… “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР