За съжаление днешните развития са стряскащи. Конфликтът се задълбочава. Трябва

...
За съжаление днешните развития са стряскащи. Конфликтът се задълбочава. Трябва
Коментари Харесай

Пеканов: Мит е, че от 2 лева хлябът ще стане 2 евро

За страдание днешните развития са стряскащи. Конфликтът се задълбочава. Трябва да проучваме какво значи това за България. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов в предаването " Лице в лице " по bTV.

Пеканов сподели, че страната ни осъжда нападателните дейности на Русия към Украйна. И напомни, че преди месеци в Мадрид НАТО пое ангажимент да се ускори отбраната на Европа.

Сюжетът с тайния ход на държавното управление за приемането на еврото е средство на акцията. Страната ни би трябвало да извърви някои стъпки, тъй че когато пристигна постоянен кабинет да направи публични стъпки. Аз съм член на координационния съвет за приемане на еврото - в тази връзка ще посетим Хърватска, с цел да се срещнем с техните крачки към еврото. Ще поговорим и с хората на улицата дали се опасяват. Мит е че от 2 лева хлябът ще стане 2 евро. В началото цените ще бъдат изписвани и на двете валути.

Важно е да не неглижират рисковете. Еврозоната сега се държи доста устойчиво на пазара.

Ние би трябвало да продължим процесите, признати от постоянните кабинети.
Влизането в еврозоната ще ускори доверието на вложителите, които желаят да върнат в Европа производствата си от изтока.

Не споделям тезата, че е юридически изборен одит на европейските средства. Проверката на одитната организация се прави от Брюксел и няма нарушавания при работата.

Ще загубим пари от проекта за възобновяване, в случай че не си свършим работата. През есента чакаме първото заплащане. Второто ще е отговорност на депутатите - в този момент се приготвят проектозакони, които служебното държавно управление ще внесе в Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР