За съжаление България не е на мястото, където трябва да

...
За съжаление България не е на мястото, където трябва да
Коментари Харесай

Йордан Чорбаджийски: Държавата да се намеси, трябва да върнем България на винената карта

За страдание България не е на мястото, където би трябвало да бъде. България беше водач в производството на вино и грозде, и износът беше доста сериозен, съобщи пред БГНЕС Йордан Чорбаджийски, търговски шеф на Black Sea Gold Pomorie и ръководител на Управителния съвет (УС) на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) в България.

За страдание лозовите масиви понижават и пазарите на България се свиват, акцентира Чорбаджийски. Защо се свиват пазарите – тъй като не сме конкурентоспособни, разясни той. Първо, разноските за развъждане на едно лозе са доста съществени, тази година ще са към 30% повече от предходната година по наши разбори, означи комерсиалният шеф на Black Sea Gold Pomorie.

След това винопроизводителите получават една скъпа продукция, която не могат да осъществят. Затова страната би трябвало да се намеси в незабавен порядък, да се изравнят дотациите, тъй като ние не сме по-малко европейски член от другите европейски страни и откакто това се случи, ще можем да върнем България на винената карта – там, където й е мястото, акцентира още комерсиалният шеф на Black Sea Gold Pomorie Йордан Чорбаджийски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР