За съжаление България не е готова. Не съм уверена, че

...
За съжаление България не е готова. Не съм уверена, че
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: България не е готова за новите предизвикателства пред сигурността

За страдание България не е подготвена. Не съм уверена, че страната може да се оправи с някакви ненадейно зародили събития.

Това сподели някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова по време на полемиката на тематика "Готова ли е България за новите провокации пред сигурността “ проведена от Института по социология "Иван Хаджийски " дружно с "Галъп интернешънъл ". "Честванията за 70-годишнината от основаването на НАТО, както и 15-годишнината от участието на България в пакта, ще бъдат умислени. Помня преди 15 години каква празнична атмосфера имаше, а за жалост през днешния ден нещата не седят по този начин. Преди 5 години Русия анексира Крим и това сложи една разграничителна линия и вадичка в връзките сред Москва и НАТО. Днешната среда за сигурност е несравнима с предходни интервали. Правят се всевъзможни опити да се опише настоящия интервал, като някои го дефинират за втора Студена война, само че съгласно мен нещата не са същите като преди 1989 година, когато имахме ясно изразена Студена война. Има анализатори, които дефинират настоящия интервал като епоха на съревнование сред Великите сили - Съединени американски щати, Русия и Китай. Лошото е, че сега не може да се стъпи еднопосочно върху върховенството на закона. Тероризмът е световна опасност. Последните образци за това са офанзивите в Нова Зеландия и Холандия ", даде образец Поптодорова.

"Китай се пробва да измести Съединени американски щати от въководното място в света. За нас в България формулата е доста комплицирана и не е еднопосочна. Времето за избори в никакъв случай не е било толкоз тежко, както в този момент. Вчера НАТО излезе с една доста ясна и безапелационна декларация за Крим. Аз желая да кажа, че това е наша декларация. Ние би трябвало да споделяме, че това е нашето отношение за Крим, тъй като България е НАТО ", безапелационна беше Поптодорова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР