За съжаление, агресията, която наблюдаваме в последно време, не е

...
За съжаление, агресията, която наблюдаваме в последно време, не е
Коментари Харесай

Йотова: Ситуацията в Асеновград е проблем на цялото общество, нужни са държавнически решения

" За страдание, експанзията, която следим напоследък, не е единствено в гетата, експанзията е в цялото ни общество ", разяснява по Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея страната би трябвало да се намеси, да влезе в гетата и всяко дете от там да бъде вкарано в учебно заведение.

Йотова разяснява в тази връзка предлагането на вицепремиера Валери Симеонов за откриването на полицейско ръководство във всяка ромска махала, отбелязвайки, че съгласно нея това би било мъчно осъществимо.

" Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност. Решението на този проблем не е по силите на нито едно държавно управление, на нито един министър председател. Това е проблем на цялото общество. Ако страната застане с цялата си власт и има единна поредност от ограничения, тогава елементарният жител ще почувства, че страната е зад него ", разяснява още вицепрезидентът на България.

Според нея доста добра мярка против нападението над лекари би било отсъждането на бърза и ефикасна присъда, която да стане публично притежание. " Тогава всеки извършител на закона ще знае какво го чака ", означи тя във връзка последния случай на нахлуване над доктор и митинга на медицински служащи в поддръжка на лекар Албена Гагова от столичанката АГ клиника " Шейново ".

" Война на институциите няма - тъй като за сходно нещо трябват две страни. Президентската институция желае да покаже, че има страна. Тези 6 месеца ясно се вижда, че желаеме да водим разговор. Подадена ръка беше и на КСНС. Когато излязоха всички, доста хора си споделиха - най-накрая имаме консенсус. След това обаче Цветан Цветанов реши да води война с президента по неразбираеми, негови си аргументи. Не е значимо единствено президент-правителство, значимо е и отношението с Народното събрание ", добави Илияна Йотова.

" Парламентът е в правото си да сътвори комисия, само че не трябва да се опълчват нещата, както прави Цветанов ", твърди Йотова във връзка краткотрайната комисия за закупуване на изтребители „ Грипен ". " Единственото, което е направил служебният кабинет е да извърши решението на предходното държавно управление на Бойко Борисов и решение на предходното Народно заседание ", съобщи Илияна Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР