За съжаление 75 години след Втората световна война по улицитена

...
За съжаление 75 години след Втората световна война по улицитена
Коментари Харесай

Роберт Сингер: Ние евреите винаги ще сме признателни на България. Благодарение на вашата страна ние...

" За страдание 75 години след Втората международна война по улицитена Европа виждаме феномени, които се надяваме, че повече в никакъв случай няма да забележим. Евреите се опасяват да излязат по улиците във Франция, в Германия, в Австрия даже.

Знам, че е доста мъчно да се разбере това, в случай че човек живее в страна като България. Бях  на среща с патриарх Неофит, споделих му и на него, че сме признателни на България. Тя е единствената страна, която избавя всичките си евреи по време на Втората международна война ", съобщи Роберт Сингер, изпълнителен вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, в предаването " Лице в лице " по bTV.

48 000 евреи са избавени и без значение къде живеят, в над 100 страни по света, ние знаем историята и сме доста признателни за това. Взаимоотношенията не са се трансформирали доста, сред еврейската общественост, българската черква, държавното управление са отлични. Бях доста удовлетворен да установя това, с премиера Бойко Борисов, с президента Румен Радев и представители на министерствата. България е място на приемливост. Същевременно има и събития, за които би трябвало да се положат старания. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР