За събитието пристигат водещи експерти от интернет гигантаDevFest Sofia ще

...
За събитието пристигат водещи експерти от интернет гигантаDevFest Sofia ще
Коментари Харесай

Google конференция DevFest Sofia за първи път у нас

За събитието идват водещи специалисти от интернет колоса

DevFest Sofia ще се организира на 24 ноември в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч.

За първи път този месец в България ще се организира Гугъл конференцията DevFest Sofia, като част от най-голямата световна конференция на разработчиците от Гугъл Developers Group, която се концентрира върху Гугъл технологиите и основаването на общности.

Предстоящото на 24 ноември издание DevFest Sofia 2018 ще събере над 300 експерти и запалянковци, а лектори ще бъдат 13 водещи специалисти в технологии като Web, Mobile и Cloud. Макар че няма две издания на DevFest по света, които да са идентични, при всяко от тях е залегнала концепцията, че когато разработчиците се събират, с цел да обменят хрумвания, може да се случат невероятни неща.

Събитието в България ще се организира в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч. и ще продължи през целия ден в границите на разнообразни дискусионни панели и лекции. Първото издание на DevFest у нас се случва, с помощта на общностите GDG Sofia и Women Techmakers Sofia.

Специално за DevFest Sofia 2018 в България идват Игнаци Ковалчик, управител „ Софтуерно инженерство “ в Гугъл, и Селен Басол – „ Tech Lead ” управител в Гугъл. Те ще бъдат лектори в два от 13-те панела, включени в конференцията.

DevFest Sofia ще се концентрира върху Гугъл технологиите и основаването на общности

Игнаси Ковалчик работи за Гугъл повече oт 10 години. През последните четири от тях управлява екип от инженери за създаването на Гугъл Compute Engine и Гугъл Kubernetes Engine с фокус върху автоматизираните процеси, позволяващи елементарно внедряване и мащабиране на работните натоварвания в Гугъл Cloud.

Селен Басол е механически началник в Гугъл Цюрих и дава отговор за технологиите и функционалностите, свързани с Гугъл Maps. Завършва курс по компютърни науки и математика в Турция. Когато Селен се причисли към Гугъл, тя открива, че нейната пристрастеност към технологиите се крие във връзката сред действителния живот и онлайн пространството.

Освен представителите на Гугъл, в конференцията ще вземат участие и лектори от Франция, Финландия, Англия, Германия и Гърция, както и софтуерни специалисти от водещи компании у нас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР