За Русия ще има политически и икономически последици в случай

...
За Русия ще има политически и икономически последици в случай
Коментари Харесай

НАТО заплаши Русия с политически и икономически последици в случай на агресия срещу Украйна

За Русия ще има " политически и стопански последствия " при положение на експанзия против Украйна, предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в Рига, предава TACC.

„ Всяка бъдеща експанзия против Украйна ще има висока цена за Русия и политически и стопански последствия “, аргументира се той.

Столтенберг още веднъж означи, че НАТО регистрира „ необикновена централизация на съветски сили “ на границата с Украйна и „ следи от близко обстановката “. „ Призоваваме Русия да деескалира и да понижи напрежението “, добави той.

По-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Руската федерация вижда осведомителна акция от западни страни за да се показа Москва като опасност за процеса на споразумяване на спора в Украйна. Той не изключи, че тази акция е камуфлаж за прикриване на „ нападателни мисли, които може да зреят в Киев “.

Постоянният представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя акцентира, че няма напрежение по границата с Украйна, а съветските войски се движат извънредно на национална територия. От своя страна пресбюрото на Службата за външно разузнаване на Руската федерация означи, че съгласно постъпващи данни Държавният департамент на Съединени американски щати по дипломатически канали предава на своите съдружници и сътрудници безусловно погрешна информация за хипотетичната централизация на сили на съветска територия за военна инвазия в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР