За Русия България е страна на мира, а Черно море

...
За Русия България е страна на мира, а Черно море
Коментари Харесай

Посланикът на Русия: България е страна на мира, а Черно море - море на дружбата

За Русия България е страна на мира, а Черно море - море на дружбата. В това увери посланикът на Русия в София Анатолий Макаров, представен от БНР.

В отговор на журналистически въпрос дали България е фронтова страна в връзките сред Русия и Съединени американски щати, дипломат Макаров сподели: " Не ме плашете, да не сме в положение на война? Защо е тази терминология - фронтова страна. На територията на България ние не водиме война нито с американците, нито с никого другиго. За нас България е страната на мира, както и Черно море е море на дружбата. Затова ние изхождаме от това, че сме тук, вършим взаимни планове и американците имат право на съответстващи планове, и руснаците, в случай че това дава отговор на икономическите ползи на двете страни. Това е обикновено ".

Руският посланик изрази удивление от решението на Съединени американски щати да наложат възбрана на арбитър Андон Миталов да влиза в Съединените щата поради корупция. " Аз не знам какви са основанията им за това решение във връзка с него и цялото му семейство. Аз не зная дали те изобщо са имали желание да пътуват в Америка или където и да било другаде ", сподели той и добави, че като цяло всяко обвиняване се нуждае от доказване.

Съдия Андон Миталов влезе във фокуса на публичното внимание откакто позволи на обвинявания в шпионаж ръководител на придвижване " Русофили " Николай Малинов да пътува за Москва, където беше награден от съветския президент Владимир Путин. Съединени американски щати не обвързват глобата си с това или друго съответно решение на съдията от Специализирания углавен съд.

Макаров сподели, че не познава персонално арбитър Миталов и не знае нищо за него, нито за активността му или контактите му. Той е осведомен със мнението на сътрудниците му, че в никакъв случай не е бил уличаван в корупция и не е имал някакви професионални пропуски или нарушавания. Макаров знае и за решението на Висшия правосъден съвет, който е изискал от американската страна да даде някаква информация и доказателства за решението си. Посланик Макаров добави, че има задоволително способи и способи арбитър Миталов да отбрани своята чест и професионално достолепие.
" Навярно в цивилизованото гражданско общество има такива понятия като чест и отбрана на репутацията ", сподели дипломатът.

Анатолий Макаров разяснява и възможна аудиенция на съветския президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров с думите, че за последно президентът Путин е бил в страната ни през 2008-а година. Думите на Макаров бяха - " вероятно това време към този момент е пристигнало, само че би трябвало да се приготви деликатно ", осведоми БНР. Водели се диалози външният министър Сергей Лавров да посети България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР