За ромите се сещаме само в два случая - преди

...
За ромите се сещаме само в два случая - преди
Коментари Харесай

Диктатурата на ромелиата

За ромите се сещаме единствено в два случая - преди избори и след закононарушение.

Иначе за тях непрекъснато се вършат доста неща от едни деятели. Например деятелите вършат пари. Определяйки рома като контакт, който би трябвало да бъде включен в обществената мрежа. Така се роди огромното ромско включване, до момента в който ромите продължаваха да си включват печките към електрическите стълбове.

За братята роми машинното гласоподаване, което за нас още е идеал, е въведено отпреди 29 години - те са същинска машина за гласоподаване.

Организации и организацийки с нежни евроимена бдят за вербалното отношение към членовете на махалата. Ако някой назова съответния член с нещо друго от ром, бива обществено разчленен и съден.

Върху ромите се тестват благородни екзотични инициативи като настаняване в обществени мезонети и гратис заместване на кюмбетата с климатици - все хрумвания, които може да роди един хубав чиновнически разум. Изобщо за тях се вършат толкоз доста неща, че за ориентировка е добре да се издаде и един указател " Ромът - метод на приложимост ". Финансиран, естествено, с европари.

Междувременно, с цел да има баланс, махалата също не прави нищо: не работи, не учи, не заплаща налози. И постоянно не спи, което се усеща в децибели от съседстващите. Така този уравновесен метод от време на време дава резултати: Катуница, Русе, в този момент Войводиново.

Където за следващ път, изненадващо и внезапно се схваща, че цяло едно село на пет километра от Пловдив е сложено под диктатурата на ромелиата.

И в случай че диктатурата на пролетариата ни беше привнесена извън, диктатурата на ромелиата си я създадохме сами - с празни приказки, с празни дейности и с безусловно изпразнени от наличие инициативи на така наречения политически хайлайф. Действия и приказки, трагично наподобяващи късния Брежнев, където тоталното разминаване с действителността докара революциите.

Защото няма по какъв начин единствено с кадене на тамян от трибуните на институции, фондации и организации - правозащитни и беззащитни, да се изгони дяволът на необразоваността, която основава нападателни, нагли и мързеливи примати.

Всяка тирания ражда гражданска война, за какво тогава да чакаме, че диктатурата на примата ще роди нещо друго? Мултикултурност да вземем за пример. Може, само че единствено в брежневските глави на служителите от Брюксел.

Докато хората във Войводиново към този момент мислят по воеводски.

Да, до такава степен са изтървани нещата. И би трябвало единствено една искра от ромското включване, което от дълго време е дало на късо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР