За риск от замразяване на пенсиите, социалните плащания и минималната

...
За риск от замразяване на пенсиите, социалните плащания и минималната
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Замразяването на бюджета е и замразяване на пенсиите

За риск от заледяване на пенсиите, обществените заплащания и минималната заплата предизвести националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков. " Замразяването на бюджета ще значи пенсионерите да останат със същия размер пенсия, какъвто беше реализиран от постоянното държавно управление. Хората няма по какъв начин да чакат, че ще бъдат обезщетени по някакъв метод за инфлацията и високите цени ", разяснява той. Според Гьоков е необичайно, че служебното държавно управление се дърпа да вкара бюджет с предлог, че от популизъм партиите ще го разширят доста и той няма да може да се извършва.
" Кой споделя, че няма да можем да се оправим с дупката в бюджета? Същият този финансов министър, който беше зам.-министър на финансите в постоянното държавно управление, с който персонално аз съм обсъждал обстойно и необятно във всички аспекти нарастването на пенсиите и сме реализирали тогава цялостно единодушие. Тоест всичко е било наред и няколко месеца по-късно тя стартира да приказва за недостиг, " разяснява още Гьоков.
Според него, в случай че служебното държавно управление продължи да се инати, една от опциите е да бъде редактирано импортираното от тях предложение за удължение на настоящия бюджет. Затова депутатът пита по какъв начин финансовият министър се е съгласил да има разноски по заплащания за придобиване на нови самолети, а не прави промяна в бюджета за разноски за обществена политика. 
" Ние няма да позволим на никой да подменя предизборните ни задължения и да ни слага условия. Ние сме виновна партия, по наша самодейност се водят диалозите за бюджета. Готови сме на рационални отстъпки, само че не и непременно, тъй като посредством нашата изборна стратегия сме поели задължения към хората ", уточни социалистът.
За пробутване на политика, която замразява приходите и цялата конструкция на разноските, приказва и президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. По думите му разходът за нарастване на минималната работна заплата би трябвало да бъде бюджетно гарантиран. Според президента на КТ " Подкрепа " да се теглят задължения, с цел да се покриват обществени заплащания, не е добра политика. Димитър Манолов предвижда, че това може да не се случи, само че е въпрос на конструкция на разноските.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР