За Ри Сол Чжу се знае нищожно малко, а оскъдната

...
За Ри Сол Чжу се знае нищожно малко, а оскъдната
Коментари Харесай

Тайнствената съпруга на Ким Чен Ун

За Ри Сол Чжу се знае незначително малко, а оскъдната информация, която съществува, няма по какъв начин да бъдат тествана. За пръв път тя се появи в телевизионните вести през 2011-а по време на погребението на Ким Чен Ир, когато стоеше паралелно с Ким Чен Ун. Тогава никой, в това число и южнокорейското и американското разузнаване, не знаеше коя е тя. Поне още година, до 2012-а, се смяташе, че момичето може да е сестра на Ким Чен Ун или друга негова родственик. В някои южнокорейски служби смятаха, че става дума за Хьон Сон Вол, солистката на ансамбъла "Почхонбо ", поради непотвърдените сведения, че севернокорейските управляващи изземват от популацията компактдискове със записи на осъществяванията й. Според други Ри Сол Чжу е посетила Южна Корея през 2005-а като част от екипа на севернокорейските мажоретки по време на Азиатското състезание по лека атлетика. Така или другояче, тези данни не могат да бъдат тествани.

За сватбата й с Ким Чен Ун севернокорейските медии оповестиха през юли 2012-а, въпреки мнозина да са уверени, че бракът се е състоял три години по-рано. Липсата на детайлности за живота й не пречи на основаването на фетиш към нейната персона. През лятото на 2018-а локалната публична преса престана да я назовава просто другарката Ри и тя получи нова купа - "Уважаемата първа лейди ".

Парадоксалното е, че никой не може да удостовери сигурно, че тя в действителност се споделя Ри Сол Чжу. В севернокорейската династия смяната на имената е нещо всекидневно. Ким Ир Сен, създател на рода Ким и дядо на Ким Чен Ун, бил наименуван от родителите си Ким Сон Чжу, само че по-късно персонално избрал революционния си псевдоним, който може да бъде преведен като "Изгряващото Слънце ". Според някои данни синът му - Ким Чен Ир, е роден в Сибир, а руски и китайски източници настояват, че бил записан като Юрий Ирсенович Ким. Северокорейската историография пък твърди, че е роден в партизански лагер в свещената планина Пектусан, в Северна Корея.

Не се знае и на какъв брой години е избраницата на Ким. Съдейки по всичко, тя е родена в интервала 1985-1989-а, тъй че в този момент би могла да е сред 30 и 34 годишна. Детството й също е обхванато в осведомителна мъгла. Редакторът на изданието North Korea Leadership Watch Майкъл Мадън счита, че Ри Сол Чжу е родена в град Чхонджин, на източното крайбрежие на страната. Предполага се, че е учила в университета "Ким Ир Сен " в Пхенян. Едни споделят, че татко й е доктор, други, че е офицер от армията. Южнокорейски източници показват също, че е учила пеене в Китай.

Обстоятелствата към запознанството на Ри Сол Чжу и Ким Чен Ун също са обгърнати в загадка. Според разнообразни сведения двамата имат три деца. Но никой не е стопроцентово сигурен в това. Единствената причина, която кара наблюдаващите да вършат заключения за броя на потомците в фамилията на Ким, са неочакваните изгубвания и появявания на брачната половинка му на обществени места. Както може да се допусна - публични известия липсват. Говори се, че е родила наследник през 2010-а. През 2012-а още веднъж се появиха клюки, че Ри Сол Чжу е бременна. През март 2013-а американският баскетболист Денис Родман, който се сприятели с Ким Чен Ун, описа че е гостувал в дома му и е държал в ръце щерка му. Южнокорейското разузнаване оповестява, че брачната половинка на севернокорейския водач е родила третото си дете през февруари 2017-а. Полът му е незнаен.

Изненадващото е, че Ри Сол Чжу постоянно съпровожда брачна половинка си - тя беше в Пекин и по време на първата аудиенция на Ким Чен Ун в китайската столица, участва и на срещата на върха с президента на Южна Корея Мун Дже-ин. Преди нея дамите на севернокорейските водачи стояха в сянка и в никакъв случай не се показваха на публични мероприятия. Достатъчно е да напомним, че за съществуването на брачната половинка на Ким Ир Сен се разбра чак след гибелта й, а дълго време по-късно никой не говореше за втората му жена.

Ако се съди по фотосите на първата лейди, тя обича западните марки. Японският занаятчия готвач Кенджи Фуджимото, който в продължение на години приготвял персонално суши за Ким Чен Ир и си играел с дребния Ким Чен Ун в свободното си време, споделя, че се срещнал с Ри Сол Чжу през 2012-а. Тя имала прелестен глас и му подарила чанта на Christian Dior. От фотографиите проличава, че тя харесва още Chanel, Red Valentino, Tiffany и Movado. Първата дама обича бижутата и за разлика от всички останали жители на Северна Корея си разрешава да се явява на обществени места без значка с портретите на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир. Вместо това постоянно носи скъпа брошка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР