За решаването на проблема с агресията в българските училища е

...
За решаването на проблема с агресията в българските училища е
Коментари Харесай

БСП иска 4 процента от БВП за образование

За решаването на казуса с експанзията в българските учебни заведения е належащо единодушие и единодушие сред законодателната, изпълнителната, локалната власт, синдикатите, учителите и родителите. Необходим е народен консенсус. Това е декларирал водачът на Българска социалистическа партия - София и заместник-председател на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в СОС Калоян Паргов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София.

Паргов е разкрил кръгла маса "Подменените полезности и образованието - експанзията и езикът на омразата ", проведена от Федерация "Образование " и Дискусионен клуб "Политика 21 ".

Той се е заел да работи в две насоки в Комисията по обучение към СОС - първата е за построяването на профилирана общинска база за "зелени " и "бели " учебни заведения на обществено търпими цени, а втората - за обезпечаване на повече средства за всеобщ спорт на учениците, в партньорство със спортните клубове.
Народният представител от "БСП за България " и съпредседател на Федерация "Образование " Ирена Анастасова е подчертала върху най-важните промени в законопроекта, който "БСП за България " предлага да бъде гласуван в Народното събрание.

Сред тях са отпадане на държавното финансиране за частните учебни заведения, което сега основава спомагателни условия за растящи неравенства във и посредством образованието, учениците да може да повтарят втори, трети и четвърти клас, в случай че не са посочили нужните познания и умения, с цел да бъде понижен рискът от отпадане от образованието в пети и най-малък предел от 4 % от брутния вътрешен артикул за финансиране на образованието.

Според Атанасова сегашният закон за образованието е основал повече проблеми, в сравнение с системата е имала преди приемането му. Тя счита, че това затруднява и битката с експанзията в учебно заведение, защото новият закон е въвел нови, бюрократични процедури. "Учителите към този момент не знаят какво тъкмо вършат - образоват децата или са станали елементарни админи, които по през целия ден попълнят документи и пишат протоколи ", е декларирала Атанасова, представена в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР