За Република Северна Македония е много важно предсрочните парламентарни избори

...
За Република Северна Македония е много важно предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

Караянчева в Скопие: Изборите минават, но съседите остават

За Република Северна Македония е доста значимо предварителните парламентарни избори да бъдат извършени почтено, демократично и в духа на европейските полезности. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, която се организира в Скопие.

Личните политически битки могат да навредят на имиджа на Република Северна Македония в Брюксел, акцентира Цвета Караянчева, представена от парламентарната пресслужба. България продължава да бъде измежду най-твърдите поддръжници на европейската вероятност на страната Ви, само че нашата поддръжка в никакъв случай не е била безусловна, уточни тя. Очакваме от всички политически партии в страната да се отнасят отговорно и с мисъл за бъдещето, когато разясняват Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България, съобщи ръководителят на българския парламент. Това е изключително годно в предизборния интервал, тъй като изборите идват и си отиват, само че съседите остават, добави Цвета Караянчева.

Подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие беше позитивна стъпка и получи поддръжката на всички парламентарни групи в българския парламент, напомни ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че за България е значимо цялостното използване на този документ. Независимо от състава на новото държавно управление, осъществяването на Договора ще остане непроменяемо изискване за поддръжката на България след взимане на решение за започване на договаряния с Европейски Съюз, уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР