За реконструкцията на площад Света Неделя са разработени високотехнологични пейки

...
За реконструкцията на площад Света Неделя са разработени високотехнологични пейки
Коментари Харесай

Дишащ бетон“ и три вида светлини за новия площад Света Неделя“

За реконструкцията на площад " Света Неделя " са създадени високотехнологични пейки и за тях е определен " дишащ бетон " за филтриране на градския въздух. Осветлението на площада ще бъде с три типа светлини. Предвижда се още спирките да имат билетни каси и хората да имат връзка с обслужващия личен състав.

Това стана ясно при представянето на създадения план за реорганизация на площад " Света Неделя " от италианската компания " Фуксас " пред направление " Архитектура и градоустройство " към Столична община.
 Архитект Здравков не желае хората да минават пренос през пл. „ Света Неделя “
Архитект Здравков не желае хората да минават пренос през пл. „ Света Неделя “

Искали да бъде място за отмора

Скрити зад спирките е заложено да има публични тоалетни .

За да се резервира стила на целия площад, входовете на метрото са създадени да бъдат в същия жанр като спирките. Предвидени са и станции за зареждане на електрически коли.

Повърхността на гранита ще бъде създадена, с цел да се избегне падение. Стъклените настилки на площада ще служат за покриване на археологическите забележителности, само че и те ще бъдат и с висока степен на обработка срещу хлъзгане, което ще бъде задоволително при снеговалеж, твърдят проектантите.

Пейките са със специфичен бетон, който филтрира въздуха, не дават опция да се ляга на тях.

При започването на плановите работи е направено цялостно картографиране и на подземната инфраструктура . Догодина би трябвало да стартира работата по плана и задачата е да се разработят механически планове до края на годината. В началото на идната година би трябвало да има завършен план с осветяване на дърветата, подовите настилки и цялата контактна мрежа.

Гранитът е една от най-подходящите настилки за реконструкцията на площад " Света Неделя ", настояват италианските архитекти.

По плана ще се работи на стадии. До края на 2021 година би трябвало да започва първият стадий и до края на 2022 година бихме могли да има приключен стадий с замяна на настилките и основаване на пешеходна връзка.
 Италианци ще вършат пл.
Италианци ще вършат пл. " Света Неделя " със стъклени фунии за зареждане на телефони

Италианското дизайнерско студио " Фуксас " завоюва състезанието

Проектът към този момент в действителност удовлетворява условията на всички като възложители, посочи основният проектант на София Здравко Здравков.

Ако планът бъде изработен, ще дадем една посока в общата смяна на архитектурата на града, увери проектант Здравков и уточни, че придвижването по площада ще бъде напълно пешеходно. Колите ще бъдат единствено за патриаршията, а спирките се плануват да бъдат една против друга.

Като сърце пулсираше " Света Неделя " и дано планът да стигне до крайната реализация, настоя основният проектант Здравко Здравков.

Общественото разискване на плана е до 11 септември .
 7 архитектурни бюра желаят да ремонтират пл.
7 архитектурни бюра желаят да ремонтират пл. " Света Неделя "

Сред тях са одобрени архитектурни студиа от Италия, Франция, Русия и България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР