За реда по пътя от четвъртък 8.12 до неделя 11.12,

...
За реда по пътя от четвъртък 8.12 до неделя 11.12,
Коментари Харесай

Полицията затяга контрола покрай студентския празник с 200 екипа и над 270 камери

За реда по пътя от четвъртък 8.12 до неделя 11.12, ще се грижат 200 екипа пътна полиция през всеки един от дните, както и повече от 270 камери за скорост, оповестиха на брифинг от " Пътна полиция ".

От Министерство на вътрешните работи насочват вниманието си най-вече към студентите по случай техния празник на 8-и декември. Въпреки това надзор ще се прави върху всички водачи, участници в придвижването по пътя.

Предвидени са повече от 800 дрегера, които да дефинират количеството алкохол в кръвта на водачите. От " Пътна полиция " напомнят, че повече от 1.2 промила алкохол в кръвта или откритото съществуване на опиати се счита за закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс.

В случай, че водачите са неопитни или се чака утежняване на метеорологичните условия, от полицията предлагат потребление на различни типове маршрут.

От " Пътна полиция " подсетиха и за нарушаванията от предходната година към студентския празник. В рамките на интервала от 6-и до 9-и декември пътните транспортни катастрофи са 39, като 5 от тях са с ранени пасажери и водачи. Данните засягат единствено студенти и участници в празненствата. Засечени са 42 водачи, качили се зад кормилото, след използването на алкохол, като 17 от тях са с над 1.2 промила в кръвта. Установени са и 20 водачи под въздействието на наркотични субстанции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР