За разлика от Запада Русия никога няма да се откаже

...
За разлика от Запада Русия никога няма да се откаже
Коментари Харесай

Минута мълчание на Червения площад за загубите на руската армия в Украйна

За разлика от Запада Русия в никакъв случай няма да се откаже от любовта си към родината, вярата и обичайните полезности.

На заканите по отношение на Русия бе отдадено словото на съветския президент Владимир Путин на Червения площад, където се организира най-тържественото събитие в Руската федерация.

Руските военни се борят за хората в Донбас и за сигурността на родината, а силите на ДНР и ЛНР се бият на лична земя, сподели президентът.

В рамките на речта си съветският президент обаче призна за загубите на съветските въоръжени сили в Украйна - " покруса за всички нас ".

Той пожелава на ранените бойци и офицери бързо възобновяване и оповестява, че през днешния ден е подписал указ, с който се оказва поддръжка на " децата на починали приятели ".

След това разгласи минута безмълвие в символ на респект към починалите герои.

В непосредственост до границите на Русия е имало непосредствена опасност и се е подготвяло нахлуване, в това число против съветския Крим, като намерено се е подготвяла нова наказателна интервенция в Донбас и " навлизане в нашите исторически земи ", заяви Путин и още веднъж изясни за интензивността на НАТО на " прилежащите на нас територии ".

По този метод беше основана безусловно неприемлива опасност за нас, директно на нашите граници ", съобщи президентът и обоснова " специфичната военна интервенция ", както и в това слово се назова войната в Украйна, като изпреварващ отговор на експанзията.

" Видяхме по какъв начин се построява военната инфраструктура, по какъв начин започнаха да работят стотици задгранични съветници, имаше постоянни доставки на най-модерни оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше с всеки минал ден. Русия даде изпреварващ отговор на експанзията. Това беше наложително, навременно и единственото вярно решение - решение на суверенна, мощна и самостоятелна страна ", сподели Путин.

По думите му Съединени американски щати на процедура не разрешиха на своите ветерани да дойдат на Парада на успеха в Москва. " Знаем, че на американските ветерани, които са желали да дойдат на парада в Москва, е било неразрешено да го създадат. Но желая да знаят: ние се гордеем с вашите подвизи ", сподели Путин.

Путин приключи речта си със следните думи: " Слава на нашите въоръжени сили. За Русия! За победа! ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР