За разлика от повечето животни, морските паяци не се осланят

...
За разлика от повечето животни, морските паяци не се осланят
Коментари Харесай

Еволюционно решение: Черва пренасят кръвта и кислорода в морски паяк

За разлика от множеството животни, морските паяци не се осланят на пердашене на сърцето, с цел да бъдат пренесени кръв и О2 в телата им, а употребяват за задачата вътрешности, които са с функционалности на помпа, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

Женските хлебарки могат да се възпроизвеждат години наред без мъжки

Червата им обгръщат всички елементи от тялото им, означават създателите на проучването.

" Червата на морските паяци включват доста разклонения, които доближават до краищата на всеки крак - съобщи ръководителят на проучването Артър Удс от университета на Монтана. - Всъщност червата им се намират на всички места в тялото им по сходство на нашата кръвоносна система. "

Въпрос на оцеляване: биолози показаха образци за взаимни отстъпки в природата

Експертът бил заинтересован от големи морски паяци по време на изследователска задача в Антарктика, където дълго време следил контракции на червата у тези животни. Удс забелязал, че сърцата им бият едва и че това води до циркулация на кръв само в междинната част на телата им. За сметка на това, червата им имали постоянни мощни контракции, напомнящи сърцетуптене. Тези мускулни контракции, известни като перисталтика, разрешават напредването на наличието на червата. При морските паяци обаче придвижванията са доста по-силни, с цел да разрешат циркулацията на О2 в цялото тяло.

Каква е еволюцията на паяците?

Откритието хвърля светлина върху разнообразието от решения, които са разследване от еволюцията в отговор на разнообразни проблеми, с които са се сблъскали животни, с цел да оцелеят, разясниха учените.

Резултатите от проучването са оповестени в Current Biology. По тематиката Откриха неповторима риба в Тайланд Фотосинтезата е по-древна, в сравнение с се смяташе до момента Прозрачна хлебарка наподобява на извънземно (СНИМКА) Пет ужасяващи гадинки, за които не подозирате, че живеят в дома ви (ВИДЕО/СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР