За разлика от почти всички свои колеги Григор Димитров не

...
За разлика от почти всички свои колеги Григор Димитров не
Коментари Харесай

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

За разлика от съвсем всички свои сътрудници Григор Димитров не се опасява от адската горещина в Мелбърн. След успеха над Андрей Рубльов българинът призна, че е привикнал на сходни условия още от дете в родното Хасково. Димитров не изрази искания по отношение на бъдещия си противник, а единствено по отношение на личната си игра, въпреки че я оцени по-високо от неувереното показване против американеца Макензи Макдоналд.

– Явно се възстановихте добре от геврека, който ви сервира Макдоналд…

– Геврек звучи занимателно (смее се)! Да, беше сложен тест, само че се оправих. Днес играх най-малко малко по-добре от оня ден. Раздадох се. Беше топло, само че тези условия ми подхождат.

– Трудно ли ви беше да влезете още веднъж в работен режим след купата в Лондон?

– Не мисля. Прозорецът е доста дребен, а ми трябваше някаква отмора. Не физически, а по-скоро душевен. Мисля, че към този момент намирам пътя. Още в първата седмица влязох в нужната физическа форма. Пък и бях спрял единствено за пет дни. През тях не съм пипал ракета и не съм приказвал с треньора.

– Как успяхте да се справите с жегата?

– Пак ви споделям, че обичам жегата, тя въобще не ме плаши. В България като дете помня доста горещи и сухи лета, по тази причина през днешния ден се почувствах като вкъщи. Условията бяха страхотни. А и не съм за пръв път в Австралия и знам по какъв начин да подходя във връзка с тялото и играта. Мисля, че всичко това ми оказа помощ.

– Смятате ли, че някои играчи имат право, когато се оплакват от жегата и желаят покривът да бъде затворен?

– Мога да приказвам единствено за себе си. Но в случай че се постанова покривът да бъде затворен, нямам нищо срещу.

– В Лондон имаше огромна група български публицисти, които ви чакаха всяка вечер, само че тук ги няма. Липсват ли ви?

– Вие ми стигате, одобрявам въпросите ви (смее се). Аз напуснах родината си доста млад и съм привикнал да съм надалеч от вкъщи. Но се веселя когато мога да поговоря с някого на родния си език, защото го употребявам единствено с трима-четирима души. Но пък тук има доста огромни български флагове. Понякога тъкмо в най-трудния миг слушам български глас. Тази поддръжка е чест за мен. Ние се гордеем, че сме мощен народ.

– Но вашите почитатели не ви избавиха от двойните грешки… Слънцето ли беше казусът?

– Наистина бяха доста. Не желая да диря извинения. Явно изискванията не пасваха на стила ми на сервиране. Опитах да трансформира подмятането на топката, само че не сработи. Дано в идващия мач поднасям по-добре.

– Показахте обаче необикновено успокоение в сложните моменти. Това тренирано ли е?

– Много значимо е в случай че не се чувстваш добре по време на мач, да успееш да излезеш от ситуацията. Днес усещах, че блъскам топката добре, само че не успявах да намеря точните места по корта. Откакто съм тук е по този начин, даже в тренировките. Неприятно е, когато значим удар те провали, само че можеш единствено да продължиш напред към идващия. Едно от нещата, които ме вършат благополучен на корта е, че имам огромен боеприпас от удари. Това ми дава убеденост, че мога да се оправя с всяка обстановка, още повече в под напрежение мач.

– Имате ли проекти да вкарате още удари от арсенала си в идващите мачове?

– Турнирите от Големия шлем не се печелят в първата седмица. Трябва да мина през още доста мачове. Харесват ми победи като последните две, тъй като са завоюва в дни, в които не ми беше доста комфортно на корта. Мисля, че оттук-нататък може единствено да става по-добре. Със сигурност би трябвало да подвигна равнището още за идващия мач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР