За разлика от нас, втората по големина политическа сила –

...
За разлика от нас, втората по големина политическа сила –
Коментари Харесай

Станислав Балабанов, ИТН: С втория мандат кабинетът няма да е експертен, а политически


„ За разлика от нас, втората по величина политическа мощ – съгласно мен в персонално качество – извърши изменничество към личните си гласоподаватели, играейки подмолно ролята на сътрудник в политически кабинет. Защото това, което ще следим в този момент с втория мандат, няма да е експертен кабинет, а политически. “

Това сподели за Euronews Bulgaria депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов по отношение на договарянията за сформиране на постоянно държавно управление.

 

Бяхме подготвени да подкрепим експертен кабинет не на ГЕРБ, а по принцип. Защото ние казахме по този начин: България има потребност от специалисти, с съответни стратегии и периоди, които да извадят страната от рецесията. Дали това щеше да се случи с първия мандат, или с втория, или с третия – ние подхождахме градивно. Но не кабинет на ГЕРБ.

Имахме диалози с сътрудниците от ГЕРБ, само че те бяха доста общи. Ние като жители желаеме да имаме реформирана правосъдна система, прелестно обучение, прелестно опазване на здравето... Но доста общо, никаква конкретика - нито със периоди, нито с хора, които ще застанат с личността си, с цел да изпълнят тези стратегии. И в подобен миг ние постъпихме извънредно рационално и практично, не подведохме никого и оттеглихме поддръжката си за първия мандат.

Едните споделяха, че Асен Василев е най-лошият финансов министър в историята, че сринал финансовото положение на страната, че 9 милиарда бяха изчезнали за девет дни. Бойко Борисов споделяше, че това не най-вредното нещо за страната.

Другите пък го арестуваха Бойко Борисов преди една година, възмущавайки се тогава, че основният прокурор им пречи да го вкарат в пандиза. Сега имам възприятието, че ще пазят Бойко Борисов от основния прокурор, с цел да не му се смъкна имунитета.

Това е унизително за българските жители, скандално е. Това ще бъде едно държавно управление първо на лъжата и на измяната, и второ на алчността.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР