За разлика от надпреварата в Мадрид при мъжете, то турнирът

...
За разлика от надпреварата в Мадрид при мъжете, то турнирът
Коментари Харесай

Програма за събота: Швьонтек и Сабаленка в суперсблъсък за трофея в Мадрид

За разлика от конкуренцията в Мадрид при мъжете, то шампионатът при дамите протече без съществени изненади и до финалния дуел доближиха двете най-високоранкирани тенисистки в схемата - Ига Швьонтек и Арина Сабаленка. Това ще бъде и повтаряне на финала от шампионата в Щутгарт през април, когато международната №1 наложи волята си след безапелационна победа с 6:3 6:4.

До този миг двете имат общо 7 изиграни мача между тях, като в 5 от тях победителка е излизала представителката на Полша. Единствените две победи на беларуската тенисистка са реализирани на Финалите на WTA през 2021-ва и 2022-ра, до момента в който Швьонтек напълно господства дуелите им на алена настилка, печелейки три от също толкоз изиграни срещи.

Предстоящият конфликт ще изправи една против друга неоспоримата доминаторка при дамите през предишния сезон и тенисистката с най-вече победи от началото на сегашния сезон, а коя ще излезе като последна победителка, следва да разберем по-късно през днешния ден в 19:30 часа българско време, когато ще бъде сложено началото на последната борба от женската конкуренция в испанската столица.

Програма за събота в Мадрид (начало 16:30 часа):

1. Рохан Бопана/Матю Ебдън - Карен Хачанов/Андрей Рубльов

2. Ига Швьонтек - Арина Сабаленка (не преди 19:30 часа)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР