За разлика от миналото днешните японски мъже прекарват все повече

...
За разлика от миналото днешните японски мъже прекарват все повече
Коментари Харесай

Защо японските мъже прекарват все повече време в домакинска работа

За разлика от предишното днешните японски мъже прекарват от ден на ден време в осъществяването на домакинска работа. Според последни статистически данни в фамилии с дете съпрузиге се ангажират с къщна работа в продължение на близо 2 часа дневно.

Това сочат резултатите от отчета за обстановката в публичния живот на страната през 2021 година, оповестен от Министерството на административните въпроси и връзките на Япония на всеки пет години.



Разликата от преди шест години е цели тридесет минути. С други думи през днешния ден мъжете се отдават на домакинска работа и грижи за деца с цялостен половин час повече, в сравнение с през 2016 година За първи път сходни проучвания са почнали през 1991 година, когато мъжете са прекарвали в домакинска работа към 20 минути дневно.

Въпреки възходящото време обаче осъществяваната от мощния пол домакинска работа съставлява единствено една четвърт от времето, което дамите отделят за нея.

В изгода на мъжката поддръжка през последните години се явява разпространяването на новия ковид. Т. например японците са прекарали съвсем 50 % по-малко време в пътешестване и развлечения отвън дома през предходната година, в сравнение с преди пет години.

Но заради прехвърлянето на доста чиновници към схеми за отдалечена работа, те са почнали да спят с 14 минути повече, в сравнение с през 2016 година Преди това времето за сън непрестанно намаляваше в страната двадесет години поред. Сега хората в Япония спят приблизително по 7 часа 54 минути дневно. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР