За разлика от минали години, днес миряните, които са посетили

...
За разлика от минали години, днес миряните, които са посетили
Коментари Харесай

Патриарх Неофит оглави Светата литургия в Троянския манастир

За разлика от минали години, през днешния ден миряните, които са посетили троянската обител "Успение Богородично ", са в пъти повече, съобщи Българска национална телевизия.

 Първият зов, който Патриарха насочи е да се уповаваме на Божията майка, която е нашата небесна закрилница и кралица в Небесното царство.

Освен това една съпътстваща самодейност "спаси икона ", през днешния ден беше приютена в Троянския манастир.

Тази самодейност е почнала на Великден за една седмица.

Целта й е да се даде втори късмет остарели икони да бъдат купени и със средствата да се помогне на болно дете.

Тя ще продължи и на следващия ден, като с помощта на нея към този момент четири деца са подкрепени.
Друго посланието, което Патриарх Неофит оправи е да се уповаваме на Божията майка, изключително в дните, когато майките изоставят децата си.

"Неофит, Патриарх български: За образец в това отношение е Света Богородица, която одобри на ръцете си, в обятията си сина Божий - Господа Иисуса Христа и го гледа до положението на мъж, идеален. Света Богородице, помагай на нашите деца и на нашите родители да ги изгледат почтено "

Успението бележи края на земния път на Божията майка, което е обвързвано с чудото на слизането на Господ Иисус Христос, който дружно с ангели „ слезе, с цел да я вземе “, след нейното заспиване.

Според библейското поверие малко преди този момент тя помолила да се срещне с апостолите, с цел да им даде мощ да продължат задачата си с думите „ Аз постоянно ще бъда до вас “.

За това вярващите насочат молитвите си пред Св. Богородица тук пред иконата ѝ „ Троеручица “, която е излекувала стотици миряни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР