За разлика от Манчестър Сити и Пари Сен Жермен Уулвърхамптън

...
За разлика от Манчестър Сити и Пари Сен Жермен Уулвърхамптън
Коментари Харесай

Уулвс наказан за нарушаване на Финансовия феърплей

За разлика от Манчестър Сити и Пари Сен Жермен Уулвърхамптън бе осъден от УЕФА за нарушение на Финансовия феърплей. Ако успее да се класира за евротурнирите през идващия сезон, клубът ще има право да записва 23 футболисти, а не нормалните 25.

Европейската футболна централа удостовери наказването, като разясни, че е реализирано съглашение с британския клуб. Уулвс ще заплати най-малко 200 000 евро санкции, като сумата може да се усили до 600 000, в случай че продължи да нарушава разпоредбите.

" Вълците " би трябвало да понижат разноските си и те да са оптимално 30 милиона евро за финансовата година, която завършва през 2020 година Те би трябвало да изравнят салдото си приходи-разходи за три години (2019, 2020, 2021) през сезон 2021/2022.

Pretty laughable decision given PSG, Man City et al.
Wolves must cut squad if they qualify for Europe after FFP breach https://t.co/VfrfKf4qZn
— Iain Gosling (@iaingosling) August 8, 2020
Уулвърхамптън приключи на седмо място в шампионата, само че откакто Арсенал завоюва Купата на Англия не съумя да си обезпечат присъединяване в Европа. Единствената опция да са част от евротурнирите идващия сезон е да завоюват Лига Европа, което ще ги класира за Шампионската лига.

Тази седмица тимът на Нуно Еспирито Санто се класира за четвъртфиналите на европейски клубен шампионат за първи път от 48 години. Във вторник " вълците " се изправят против Севила в четвъртфинал от Лига Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР