За разлика от литиевите батерии, те могат да се произвеждат

...
За разлика от литиевите батерии, те могат да се произвеждат
Коментари Харесай

Pi-POP: Електрическият велосипед, който се самозарежда

За разлика от литиевите акумулатори, те могат да се създават на практика без щета за околната среда. Цената за третото потомство електрически велосипед наближава 2500 евро.

Европейците от ден на ден пътуват до работа с електрически колела. Често скъпото транспортно средство се заплаща от работодателя, а градските и районните управляващи дават дотации за наемането или закупуването му.

Освен финансовия аспект, казусът е, че моторните колела би трябвало да се зареждат, а производството на акумулатори изисква огромни количества естествени запаси като литий. В същото време добивът на редкоземни детайли е обвързван със съществени екологични опасности.

Френският бизнесмен Адриен Лелиевр откри революционно решение.

Изобретателят и шеф на STEE е патентовал електрическия велосипед Pi-Pop, който употребява суперкондензатори, а не литиеви акумулатори.

Суперкондензаторите са източник на импулсна, а не на непрекъсната мощ. Те са потребни, когато е нужна висока мощ за къс интервал от време.

„ Системата се зарежда, до момента в който шофирате леко, а когато спирате, силата се освобождава назад, когато е належащо “, изяснява Лелиевр...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР