За разлика от Иван Гешев, който беше отпускар в САЩ,

...
За разлика от Иван Гешев, който беше отпускар в САЩ,
Коментари Харесай

ДБ: Над 10 000 лева струва на данъкоплатеца молитвената закуска на Хамид Хамид в САЩ

За разлика от Иван Гешев, който беше отпускар в Съединени американски щати, депутатът от Движение за права и свободи е бил командирован

Близо 10 500 лв. коства на данъкоплатеца командировката на депутата от ДПСХамид Хамид за така наречен Молитвена закуска предишния месец във Вашингтон, в която взе участие и основният прокурор Иван Гешев. Това излиза наяве от отговор на въпрос по Закона за достъп до социална информация към администрацията на Народното събрание, заложен от някогашния народен представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев, оповестиха от пресцентъра на партията.


На 9 февруари той попита дали Хамид е бил командирован за сметка на Народното събрание и какви са регистрираните разноски за самолетни билети, нощувки и дневни.


С решение от 23 февруари, подписано от основния секретар на Народно събрание, се оповестява, че: “Хамид Бари Хамид е бил командирован от 30.01.2023 година във Вашингтон за присъединяване във конгрес “Как да противостоим на съветската експанзия и нездравословното въздействие на Китай в Европа ” и Националната молитвена закуска. Стойността на направените от Народното събрание на Република България разноски (самолетни билети, нощувки, дневни), възлиза в размер на 10 442,58 лева (десет хиляди четиристотин четиристотин четиридесет и два 0,58) лева ”

На същите две мероприятия във Вашингтон бе и основният прокурор Иван Гешев. В началото на месеца на Ивайло Мирчев, за чия сметка е пътувал основният прокурор, от Върховната касационна прокуратура дадоха отговор, че Гешев е бил на частно посещаване, с което на процедура не се дължи отговор за билети, нощувки и командировъчни.

Известно е също по този начин, че за присъединяване в Молитвената закуска се заплаща сериозна такса. Не е известно дали Гешев и Хамид са платили такава и с чий пари.

Осве това Гешев и Хамид, документирани на фотоси съвсем един до различен от срещите във Вашингтон, на процедура гледаха закуската от видео стена. А единият от основните уредници на форума за противодействието на съветската експанзия и зловредното въздействие на Китай, в който участваха - конгресменът Пийт Сешънс, е прочут с напъните си да попречи на американските наказания против Русия и Иран и с лобистки срещи с венецуелския президент Николас Мадуро. Той даже е разследван в Съединени американски щати за финансиране от Москва.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР