За разлика от едно друго министерство, тук има диалог, направи

...
За разлика от едно друго министерство, тук има диалог, направи
Коментари Харесай

Превозвачите вдигат цените според скока на тол таксите

" За разлика от едно друго министерство, тук има разговор ", направи релативно позитивна равносметка на извършената полемика Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи след втората среща в Министерство на регионалното развитие за разширението на обсега на тол системата и повдигането на цените на тол таксите.

Арабаджиев акцентира - главно искане на сектора остава оставката на транспортния министър Николай Събев и предизвести още - покачването на тол таксите неизбежно ще се отрази върху цените, които заплащат българските жители.
 Караджов подготвен на компромис да разсрочи скока на тол таксите
Караджов подготвен на компромис да разсрочи скока на тол таксите

От сектора обаче считат за незадоволителни предложенията на районното министерство

Към момента няма планувани съответни митинги , каквито се организираха преди време, само че транспортният бизнес остава в протестна подготвеност.

" Трябва да създадем една философия за това по какъв начин директният трафик да заплаща главната тежест , както е в целия свят ", настоя още веднъж и пред представителите на медиите Димитър Димитров . Следва да се означи, че само в България и Румъния от целия Европейски Съюз камионите от чужбина, движещи се по пътищата, са повече от тези с локални номера.

" Самоцелното увеличение на цената с два пъти няма по какъв начин да ни направи удовлетворени, тъй като не сме постигнали главното - една транспортна политика и система, която да пази българските превозвачи ", добави той.

" Дали ще се заплаща тол такса, такава, каквато е в този момент, дали ще се заплаща тройно по-висока, каквато ни се предлага в този момент, дали изобщо няма да има тол такса - в последна сметка българският поданик заплаща новите пътища , тези които не са по оперативни стратегии, както и ремонта на пътища. Трябва да разберем, че тази такса рефлектира директно на цената на стоките и услугите на потребителите в България ", сподели на собствен ред Христо Радков, ръководител на Българското обединяване на водачите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР