За разлика от други подобни класации списанието не отчита капитализацията

...
За разлика от други подобни класации списанието не отчита капитализацията
Коментари Харесай

Forbes публикува списъка на най-скъпите автомобилни марки в света

За разлика от други сходни ранглисти списанието не регистрира капитализацията на компанията, защото тя е много надалеч от действителната стойност на марката. Ето за какво, да вземем за пример, в този рейтинг не попада името на Tesla. Няма и компании, които не участват на американския пазар.

При изчисленията са регистрирани продажбите за последните три години, както и облагата по отношение на количеството създадена продукция или услуги.

От този лист сме извадили автомобилните компании, които попадат в Топ 100 на Forbes. Най-скъпата автомобилна марка продължава да е Toyota, като цената й съгласно Forbes е $44,7 милиарда В общото нареждане компанията заема девето място. От 12-те авто концерна в Топ 100 само Hyundai записва спад от 2% на цената си, до момента в който най-големият растеж е на Mercedes-Benz – 18%. Марката е втора с оценка от $34,4 милиарда, следвана от BMW с $31,4 милиарда (+9%).

Останалата класификация е както следва: Honda с $25,5 милиарда (+6%), Audi с 14,8 милиарда (+5%), Ford с 14,1 милиарда (+3), Chevrolet с 11,5 милиарда (+11%), Porsche с 11 милиарда (+14%), Lexus с 9,5 милиарда (+4%), Nissan с 9,4 милиарда (+5%), Hyundai с 8,7 милиарда (-2%) и Volkswagen със 7,9% (+16%).

Генералният победител в класацията е Apple, която е оценена на $182,8 милиарда Следващите колоси са Гугъл и Microsoft, а петицата приключват Фейсбук и Amazon.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР