За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си

...
За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си
Коментари Харесай

Румен Радев за Бойко: Няма нищо по-страшно от активната глупост! Депутатите да направят кръгом и бегом


За разлика от депутатите и министрите, които имат намерение да си дарят заплатите към края на изключителното състояние, аз го направих първоначално. Преди половин месец си подарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. Това сподели президентът Румен Радев, откакто посети „ Пирогов “, съобщи БГНЕС.

За мен дарението има смисъл, когато е в точния момент и когато е надалеч от камерите, другото е суетност и популизъм. Уважаеми депутати, дарението за мен е персонален акт, в случай че държите да се равнявате по президента, има елементарно решение: кръгом и тичешком към месец март, в този момент си дарете и мартенските заплати, обърна се президентът към депутатите.

Трябва да има ясно ръководство на рецесията. Говорих и с проф. Балтов, вирус ще има и след 13 май, ние отново ли ще стоим в това състояние. Сега би трябвало да мислим по какъв начин безвредно и бързо ще излезем от това положение, добави Радев.

Фактът, че имаме над 30 инфектирани медици е задоволително обезпокоителен и ще прикани да се оборудват по-бързо с персонални защитни средства и всички останали лечебни заведения, сподели още президентът. Нямаме реаниматори, вирусолози – би трябвало да мислим за положителния им обществен статут след рецесията, добави Радев.

31 пациенти се лекуват в Пирогов, 6 души са в интензивно поделение сега, сподели проф. Асен Балтов, шеф на лечебното заведение. Имаме още 25, които са в приблизително тежко и тежко положение с нужда от кислородна терапия. Държавата е направила каквото би трябвало до този миг, добави Балтов и сподели още, че всички медици в Пирогов имат нужните защитни средства.

Държавният глава разяснява и нестихващата борба сред институциите и отговори на думите не премиера Бойко Борисов от края на предходната седмица, който го оприличи на „ злобна свекърва “.

„ По-добре да се въздържа. Гьоте го е споделил най-добре: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост “, съобщи Радев пред публицистите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР