За разлика от 99% от страните по света, Швеция избра

...
За разлика от 99% от страните по света, Швеция избра
Коментари Харесай

Резултатите от необичайната битка на Швеция срещу коронавируса

За разлика от 99% от страните по света, Швеция избра по-необичайна тактика за справяне с ковид, като не приложи по-строги и ограничаващи ограничения.
 Bord för En и ресторантът с маса за един човек в Швеция
Няма различен подобен ресторант по света

Маса за един посред пустошта

Швеция по този начин и не блокира публично страната в отговор на пандемията от COVID-19. Вместо това, моделът, който шведите съблюдаваха и не престават да съблюдават, разчита на персонална отговорност и предизвиква жителите да останат у дома, когато са заболели и да поддържат обществено разграничаване, когато са на обществено място. Повечето компании, заведения за хранене, питейни заведения и учебни заведения са отворени, макар че събранията на повече от 50 души бяха неразрешени в края на март.

Според формалните данни обаче, нетрадиционната тактика не е довела до обилни стопански облаги, а вместо това в страната има надалеч повече смъртни случаи от нейните северни съседи, пишат от Business Insider.
 Снимка 487393

Якоб Киркегор, старши помощник в Института за интернационална стопанска система Питърсън във Вашингтон, декларира пред The New York Times, че макар че промишленостите остават значително работещи и непроменени, Швеция не вижда обилни стопански облаги.

Според Reuters, централната банка на Швеция този месец предвижда, че брутният вътрешен артикул на страната - мярка за размера на стопанската система на страната, ще се свие с 4.5% през тази година, за разлика от предходното прогнозиране, че Брутният вътрешен продукт ще нарасне с 1.3%. От друга страна равнището на безработица в Швеция е нарастнало от 7.1% през март до 9% през май.

Към 8 юни Швеция е отчела повече от 73 хиляди позитивни проби на ковид в страната и повече от 5 400 смъртни случаи, съгласно Университета Johns Hopkins, което е по-високо равнище от това на всички останали скандинавски страни.
 Снимка 487394

Коефициентът на смъртност от ковид в Швеция, който съставлява смъртността като дял от цялото население, също е измежду най-високите в света.

Според данни на Our World In Data, онлайн изследователска платформа, основана в Оксфордския университет, Швеция е удостоверила повече смъртни случаи на милион души, в сравнение с Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Русия.

И макар че през април повече от 2000 шведски учени подписаха отворени писма, призоваващи страната да преразгледа тактиката си за справяне с COVID-19, не бяха взети по-сериозни ограничения.
 Швеция, коронавирусът и и ограниченията на страната за справяне с COVID-19
Необичайната борба на Швеция против ковид

Друг метод към казуса, който и ние имаме
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР