За радост на всички ценители на изваяното женско тяло, предаването

...
За радост на всички ценители на изваяното женско тяло, предаването
Коментари Харесай

Танците на пилон – открита еротика или спорт?

За наслада на всички ценители на изваяното женско тяло, предаването COOL…T предложи на феновете си един по–различен взор към танците на стълб. Противоречив или не, това е спорт, който включва предизвикателни придвижвания, красиви фигури и адреналин.

Да, спорт, тъй като от една година пол денсингът е публично приет и включен в олимпийските дисциплини. Малко прочут факт е, че историята на танците към стълб датира още от далечната 1135 година в Индия. Съчетанията във въздух към стълб са известни и в Китай, а в края на 18-ти век са факт и първите световноизвестни американски трупи.

През 90-те еротиката на танцувалните детайли предизвика наложените и до през днешния ден асоциации със секса. Въпреки стандартите и предразсъдъците на мнозина, танците на стълб съумяват да се наложат и като изкуство, и като спорт. Днес към този момент има няколко интернационалните шампионата. А тази година в България се организира и първото национално съревнование.

Борислава е инструктор от три години. Казва, че в залата влизат всевъзможни хора – от 5- до 50-годишни.

Има както студенти, по този начин и юристи, лекари и счетоводители, на които този вид танци оказват помощ да преодолеят страховете си. „ Държа да отбележа, че това не е единствено занятие за дами.

Все по-често мъже влизат в залите, предизвикани от интерес или просто да предизикат себе си”- споделя Борислава. И изненадващо или не, хубавицата тренира и своята майка Славка, която признава: „ Прибирам се у дома с въодушевление, с готовност да си правя домакинската работа, тъй като нормално това на всяка жена й тежи, само че в действителност си потеглям от тук заредена.”

-->

За Ани Гошева пол денсът е метод на живот. Не крие, че се е сблъсквала с предразсъдъци; „ Първоначално като чуят пол денс и вършат непосредствено асоциацията с еротиката, със стриптийза и по този начин нататък. Дори на мен персонално ми се е случвало преди присъединяване, виждат стълб и актьора, който ще излиза на този стълб и с едно такова леко неуважение поглеждат и има намеци, подсвиркват…

Но сега, в който се качиш на пилона, нещата получават напълно друг тип. А когато слезеш от пилона, даже не смеят към този момент да те поздравят, тъй като са мощно респектирани и от време на време по този начин с много накърнено мъжко его, тъй като те не си показват, че могат да създадат нещо сходно.

Ани е в танцова двойка с Диана и към този момент имат златни оценки от четири страни - Испания, Унгария, Гърция и Кипър.

Какво вършат мъжете на пилона, кои са другите дисциплини в пол дни и от кое място идва компликацията при танците по двойки, вижте в идващото видео:

А ето какво може да гледате в COOL…T тази събота:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР