За протеста срещу ръководството на БФС в столицата, справи ли

...
За протеста срещу ръководството на БФС в столицата, справи ли
Коментари Харесай

Лъчезар Иванов пред Tribune: Сцените от снощи ми напомнят за 10-ти ноември

За митинга против управлението на БФС в столицата, оправи ли се полицията и има ли аналог в близката ни история това събитие Tribune.bg беседва с народния представител от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов.

Г-н Иванов, спомняте ли си такава София като при снощните събития на митинга против управлението на БФС?

Сцените от нощес ми припомнят и мога да ги сравня единствено със станалото у нас след 10-ти ноември 1989 година

Тогава Партийният дом пламтеше. Имаше на всички места полиция, запалени кофи. Аз от 10-ти ноември не си припомням такова нещо в София.

Справи ли се полицията с преодоляването на митинга?

Такъв митинг и с такава мощ не е имало скоро. За да се обединят " сини " и " червени " почитатели срещу БФС и да изискат оставката на Борислав Михайлов, такова нещо не се е случвало в никакъв случай.

Дойдоха хора от Пловдив. Даже чух, че е имало пристигнали и от Бургас, с цел да поддържат митинга против управлението на Футболния съюз.

Трябваше ли да се употребяват водни оръдия?

Аз съм хуманист, доктор съм по специалност, само че по този начин да се стопират агитките и легнали хора да се постановат с палки, доколкото видях фрагменти по малките екрани, ми се коства прекалено потребление на мощ.

Физичен закон е това, че всяко деяние има равно по мощ противопоставяне, само че въпреки всичко сме хора. Важно е да се реши до каква степен и по какъв метод би трябвало да се използва мощ.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР