За протест пред парламента, блокиране на съдебните палати, обществени сгради,

...
За протест пред парламента, блокиране на съдебните палати, обществени сгради,
Коментари Харесай

Протестиращи планират блокиране на парламента и обществени сгради

За митинг пред Народното събрание, блокиране на правосъдните покои, публични здания, гари и пътища в страната от понеделник прикани юрист Николай Хаджигенов от уредниците на митинга в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

"В понеделник, в 7:00 ч. сутринта всички би трябвало да извикаме: "Всички вън ", сподели той. Времето ще е топло, вземете си отпуска, храна ", прикани той.

"По думите му непринудено оставка никой няма да даде. Единственият метод да се събори деспот като Борисов е принудително, сподели той. Според него вотът на съмнение няма да промени нищо за жителите.

"Протестите в последните 10 дни са напълно цивилен ", съобщи Хаджигенов. Според него задача на уредниците е да държат партиите надалеч от митинга. "Искането на оставка е политически акт, само че не партиен ", сподели той и добави, че политическите разлики всеки ще изрази на избори.

10-ти ден на митинги в страната

Хаджигенов прикани жителите към мирни акции в цялата страна - да снимат и да демонстрират в обществените мрежи. Това е последната ни опция да изгоним всички вън, уточни той. Всеки може да прояви въображение, чувствайте се свободни да бъдете жители за първи път, сподели още той.

"Искаме България да е зелена, да не са ни отровени реките. Искаме администрацията да е съвременна, да няма по 30 лелки на едно гише, а един компютър. Искаме да не ни губят времето и да ни взимат пари три пъти за едно и също нещо ", съобщи Арман Бабикян от уредниците.

Хиляди пеят българския химн на площад "Независимост ", скандират "Оставка ", "Мутри вън ", "Всеки ден ще е по този начин до оставката ". Протестиращите са очевидно по-малко от предходните дни. Тази вечер нямаше протестно шествие в центъра на столицата.

Протестиращи и служители на реда изпяха дружно химна за завършек на митинга в София

Затворен за придвижване остава бул. "Княз Александър Първи ". Полицейското наличие е засилено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР